Geçen hafta ortasında akşam üzeri hareketli saatler yaşandı. Okul Müdürleri cep telefonlarından acil olarak arandı. Bir telaş, koşuşturma gırla gitti(!)
Sonunda konu anlaşıldı. Meğer olay çok önemliymiş(!)
'Bir ders kitabının sayfasının acilen yırtılarak(!) gece saat 24'e kadar müdürlüğe teslim edilmesi' emredilmiş.

BAK ŞU 'AYI'NIN YAPTIĞINA..(!)
Milli Eğitim Müdürlüğünü 'teyakuz' durumuna geçiren olaya bakalım;
6'ncı Sınıf Türkçe kitabında yer alan bir karikatür herkesi çok şaşırttı;
'Buzulun üzerindeki kutup ayısı, boğulmakta olan bir insana eliyle argoda 'nah' diye tabir edilen işareti yapıyor.
Öğrencilerden de bu karikatürün yorumlanması isteniyor.'
Bir öğretmeninin itirazı üzerine uyanan Bakanlık, okullara dağıtılan 1.5 milyon kitabı toplatıp, karikatürün olduğu sayfayı yırtarak kitabın yeniden dağıtılmasına karar vermiş.
Eskişehir'de bu kitabın sakıncalı(!) sayfaları yırtılmadan dağıtımı yapıldığı anlaşılınca acilen gece yarısına kadar 'yırtma' işlemi yapıldı. Yırtık sayfalar itina ile sayıldı.(!) Ancak bazı okullar kitapları öğrencilere dağıttığı için operasyon tam başarılı olamadı.

İKİNCİ ACİL(!) OPERASYON; 'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE YOLSUZLUK'
Kitaplar öğretmenler tarafından incelenince Ortaokul 7. sınıf Sosyal Bilgiler kitabında yer alan bir senaryo ve buna göre öğrencilerin cevaplaması istenilen sorular 'sakıncalı(!)' bulunmuş. 'Basın Özgürlüğü' başlığı altındaki metin aynen şöyle; 'Bir ülkede iktidara tek başına gelen parti, bir süre sonra basının, kurdukları hükümet hakkında sürekli yolsuzluk haberleri yapmasından rahatsız olur.
Anayasa'yı değiştirecek güce sahip olmalarından faydalanarak Anayasa'ya basın özgürlüğünü kısıtlayacak maddeler koyarlar ve kendi izinleri olmadan yapılan haberlere sansür uygularlar. Artık yolsuzluk haberleri yayınlanmadığını bilen kötü niyetli kişiler daha da fazla yolsuzluk yapınca yaşanan ekonomik kriz ülkeyi bir kaosa sürükler.'
Bu senaryoda nasıl bir sakınca(!) görüldü, kim alınganlık gösterdi bilmiyorum. Okul müdürleri geçen gün yine 'alarm' durumuna geçirildi ve bu kitabın da acilen toplatılma işlemi başlatıldı.
Doğrudan iktidara yönelik 'göndermeler' olduğu düşünülen metinlerde FETÖ parmağı olduğundan şüphe ediliyor.

FETÖ FİRARİSİNİN MAKALESİ DERS KİTAPLARINDA YER ALIR MI?
Bazı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni arkadaşlarım; MEB'in hazırlattığı İlköğretim 7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında Hitit Üniversitesi eski rektör yardımcısı Osman Eğri'nin 'Cabbar Kulu'dan Öğütler' başlıklı makalesinden söz ediyorlar.
Hakkında FETÖ'den yakalama kararı bulunan Eğri,15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün ABD'ye firar etmiş.
Öğretmenler; 'Bir yandan FETÖ ile mücadele edildiği söylenirken, FETÖ firarisi birinin makalesinin ders kitaplarında yayımlanmasını anlamakta zorluk çektiklerini' ifade ediyorlar.
6. sınıf Sosyal Bilgiler kitabında (S;148) 'Medeniyetler Ülkemizde Buluştu' başlıklı metinde FETÖ'nün 'Dinler Arası Diyalog' projesinin açıkça övüldüğü iddia ediliyor.
Yöneticiler ve öğretmenler bu kitapların da akıbetini merakla bekliyorlar.
Anlaşılan, önümüzdeki günlerde daha çok 'sakıncalı kitap(!)' operasyonu
ve 'sayfa yırtma' işlemi olacağa benzer…

'TEKERE TAŞ SIKIŞMIŞ'
Şakacı bir arkadaşım, 'Ayı' karikatüründeki ayıplı hareketin halk arasında çok kullanıldığını ve 'iki tekerin arasına taş sıkışmış(!)' diye yorumlandığını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı; Ders kitapları, müfredatlar ve TEOG Sınavı örneklerinde olduğu gibi; aceleci, plansız, programsız, kontrolsüz değişikliklerinde bu hızla(!) giderse tekerin arasına daha çok taşlar sıkışır(!), teker de patlar, araba da yoldan çıkar; bu arada olan gözbebeğimiz çocuklara olur…