İlk yarının gerçek anlamdatamamlandığı maçın ardından geç de olsa liderlik koltuğuna oturduk.Uzun soluklu yarışlarda zirveye çıkmak kolay değildir. Asıl zor olan ise zirvede kalabilmektir.Bundan sonra rakiplerin ne yaptığı değil, bizim ne yaptığımız önemlidir. Yıllardır hep şunu söylerim. Şampiyonluk rakiplerden daha çok, psikolojik savaş vermektir. Sinirlerinize hakim olur, baskılara çok takılmazsanız bu savaştan galip çıkarsınız.
Bundan sonra öncelikle iş yönetime düşüyor. Futbolcunun moral ve motivasyonunu üst seviyede tutarak, kafalarının rahat olmasını sağlamalıdır. Kaptanlarımız takım içinde birlik beraberliği sağlayacaklardır. Bunun yanında teknik kadronun da futbolcularımızın formda kalmasını, her an görev alabilecekmiş gibi hazır tutmalıdır ki cezalı ve sakatlık durumlarında sıkıntı yaşamayalım. Taraftar olarak da kulübe ceza aldırabilecek her türlü davranıştan uzak durarak, takımımıza baskı oluşturmadan, maçın 90 dakika olduğunu bilerek, elimizdeki mevcut kadroya her zaman ki gibi destek olmalıyız. Bizlerin asıl görevi tribünleri doldurup, rakiplere korku salarak, daha çoşkulu, daha agresif ama sabırla her şartta desteğimizi sürdürmeliyiz.
Maça gelince sezon başından beri iyi olmayan, defansif anlamda zafiyetleri olan, oyun kurmada yetersiz, ama hücum gücü yüksek bir takım olduğumuzu herkes görüyor. Liderliği aldıktan sonra artık hiç kimse iyi futbol falanda beklemesin. Skora yönelik nasıl kazanılması gerekiyorsa öyle oynamamız gereken haftalar başladı. Ben dün maçta gözümüze çarpan şeylerden bahsetmek istiyorum. Bir kulübün ayakta kalabilmesinin temel unsurunun alt yapı olduğunu görüyoruz. Hasan Hüseyin Acar'ın hücumadönük dikine oyunu, hem kendisine gol olarak dönmesi, hem de hücum gücümüzü artırması, diğer alt yapıdan yetişen oyuncumuz Dorukhan Toköz'ün ise, defansın ve sahanın iyilerinden birisi olarak gözümüze çarpması bizleri mutlu etti.İki futbolcumuzu da tebrik ediyor ve keşke daha çok alt yapıdan futbolcumuzun olsaydı demeden edemiyoruz.
Alt yapı diyoruz ama asıl alt yapının rakibimizde olduğunu çoğumuz biliyoruz.Yaş ortalaması düşük, hepsi genç, oyun disiplininden kopmayan, akıllı futbol oynayan, ama bunun yanında oldukça tecrübesiz bir takım izledik. Kadrolarında izlenmesi gereken futbolcular var. Bazılarının sözleşmeleri de sezon sonundabitiyor. Bakmayın öyle 3-0 gibi bir skor ile mağlup olduklarına, birazcık tecrübeli olsalardı bize çok zorluk çıkarabilirlerdi. Rakibimizi kutluyorum.
Son olarakbu haftaki rakibimiztecrübeli isimlerden oluşan, kalitelikadroya sahip bir takım. İstikrarsız bir görünümleri var. Bu tip rakipler her zaman tehlikelidir. Bizden sonra en iyi averaja sahip takımlar. Bir maçlarının eksik olduğunu düşünürsek, olası bir mağlubiyettepuan farkı sadece bir puana iner ki, bunu mutlaka hesap ediyorlardır. O nedenle kesinlikle yabana atılmaması gereken bir takım olarak görüyorum. Liderliği aldığımız haftada bu tür maçlar kırılma maçlarıdır. O yüzden aman dikkat diyorum.