Milli Eğitim Bakanlığı Eylül 2015'de Eskişehir'in en gözde okulları olan Eskişehir Anadolu (EAL) ve ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'ni 'Proje Okulu' ilan etti. Sonra bu okullarda görev yapan 38 öğretmeni görevden alarak, yerlerine yeni atamalar yaptı.

MAHKEMEYİ
KAZANDILAR
EAL ve ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde çalışan öğretmenler başka okullarda görevlendirildiler. EAL ve ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde görevden alınan öğretmenlerin büyük çoğunluğunun Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi olmaları dikkat çekti. Başka okullarda görevlendirilen öğretmenlerden bazıları 'haksızlığa uğradıkları' gerekçesiyle yargıya gitti. Mahkemeyi kazanan eğitimciler tekrar eski okullarına döndü. Bir eğitimcinin kazandığı mahkeme kararı Danıştay tarafından iptal edildi. 1 Eylül tarihi itibariyle öğretmenler okullarında göreve başladı. Mahkemeyi kazanan eğitimcilerde tekrar eski okullarında göreve başladı.

'SİZE DERS
VERİLMEYECEK'
Ancak okul müdürleri bu öğretmenlere, 'Sizin mahkeme kararlarını da Danıştay iptal edecek. İl Milli Eğitim Müdürünün talimatı var. Bu yıl okulumuzda çalışmayacaksanız. Size ders verilmeyecek. Şimdiden kendinize başka okul seçin. Seçmezseniz, iyi okullardaki kadrolar dolacağı için mağdur olabilirsiniz. Kırsaldaki okullarda çalışmak zorunda kalabilirsiniz' diye kendilerince uyarılarda bulunmuş. İl Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürleri daha Danıştay kararı olmadan nasıl öğretmenleri başka okullara gitmeleri konusunda telkinde bulunabiliyor. Yoksa Danıştay'ın nasıl karar vereceğini önceden mi biliyorlar? İl Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürleri hukukun verdiği kararı uygulamak zorundadır.

LİYAKAT YİNE Mİ ÇÖPE ATILACAK?
Okul Müdürleri İl Milli Eğitim Müdürü'nden yazılı emir almadan mahkemeyi kazanmış öğretmenlere ders vermemeleri durumunda bunun hesabını veremez. Danıştay'dan iptal kararı gelmeden bu öğretmenlere ders vermek zorundasınız. Danıştay'dan aksi bir karar çıkana dek hukukun verdiği kararı uygulamayanlar büyük suç işlediklerinin farkında değiller mi? 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında oluşan 'Birlik ve Beraberlik duyguları' Eskişehir Milli Eğitim'ine hiç mi uğramadı? İl Milli Eğitim Müdürlüğü hala yandaşlığa ve hukuksuzluğa devam mı edecek? 'Liyakat' kavramı yine mi çöpe atılacak?

**

'TRANSFERİN SON GÜNÜNDE ES ES'TEN CENNET'E'

Eskişehirspor'un 26 yaşındaki genç stoperi Ediz Bahtiyaroğlu 4 yıl önce bugün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Ediz, efendi ve sportmen kişiliğiyle kısa bir süre içerisinde hem takım arkadaşları hem de taraftarlar tarafından çok sevilmişti. 5 Eylül 2012 transferin son günüydü. Eskişehirspor o gün Galatasaray'dan Necati Ateş'i transfer etmişti. Ateş'e imza töreninde forma yaptırılmadığı için Ediz Bahtiyaroğlu'nun 2 numaralı forması giydirilmişti. Genç futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu sosyal paylaşım sitesi üzerinden Necati Ateş'in kendi formasını giydiği haberi paylaşarak, 'Formamda gözün mü var Necati Abi' yorumunu yapmıştı. Ediz bu paylaşımı yaptığı günün akşamı antremandan sonra gittiği evinde yaşamını yitirdi. Büyük ES ES taraftarı genç futbolcu Ediz için stadyumda 'Transferin Son Gününde ES ES'ten Cennet'e Ediz' parkartı açmıştı. Cemal Süreya, 'Özlemek, ölmekten sadece iki harf fazla be çocuk' demişti. Bugün Ediz'i dualarımızla ve büyük özlemle anacağız. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun…

*

NOSTALJİ

AŞAĞI KUZ FINDIK'IN KAHRAMAN KADINLARI

Tarih 24 Ağustos 1921. 95 yıl önce Aşağı Kuzfındık Köyü'nden Eşe Ebe (Eşe Erdemir), kucağında Abidin Erdemir, yanında Mehmet Ali kızı Hanife Gül, şehit Selim oğlu Bahri Özden'le Ağustos'un sarı sıcağında Sakarya savaşına katıldı. Bir çift öküzü ve kağnısıyla geri hizmette bulundu. Eşe ebe ve beraberindekiler Beypazarı'nda konakladı. Sakarya Savaşı'nda Aşağı Kuzfındık Köylü kadınlar kahramanlık destanı yazdı. Sakarya Savaşı'nda cephane taşımak için köyün kadınları öküzleri ve kağnı arabalarıyla birlikte orduya yardım etmek için Fatma Çavuş önderliğinde sabahleyin erkenden Boyalıçam Mevkii'nden köylüler tarafından uğurlanır.(Nallıhan Beydilli köyü taraflarında orduya cephane taşıyarak yardımcı olurlar.) Ak Ajans'tan alınan bir haberde İnönü Haniyesi'nin Kuzfındık Köyü'nden 12 kadın kahramanın isimleri geçti. Bu isimler şöyle sıralandı;
1.Ali kerimesi Alime (Elime)
2. Selim kızı Şükriye
3. Hacı Osman kızı Fatma (Fadime Çavuş)
4. Musa kızı Aişe
5.Mehmet Ali kızı Hafize (Hanife)
6. Ferit kızı Fatma
7. Mehmet kızı Ümmühan
8. Hacı Mustafa kızı Fatma
9. Veli Onbaşı kızı Aişe (Eşe)
10. Manav İbrahim Kızı Fatma
11. Ali kızı Aişe (Eşe)
12. Manav Hasan kızı Fatma
Bu isimleri yazılı 12 kadın ifa ettikleri vatana hizmetlerden dolayı birer 'İstiklal Madalyası' ile taltif edildi. Bu kadınlardan müteşekkil erzak kolu kumandanlığını yapan Fatma Onbaşı da çavuşluğa terfii edildi.
12 Kadının kahramanlık destanı yazdığı köy olan Aşağı Kuzfındık Köyü (Bugün mahalle statüsünde) Eskişehir iline 40 km, İnönü ilçesine 28 km uzaklıktadır. İnönü'ye bağlı bir mahalledir. Kucaklarında çocuklarıyla birlikte kağnı arabalarıyla Türk ordusuna erzak taşıyan 12 kahraman kadın bugün hayatta yok. Eskişehir'in yiğit kahraman 12 kadınına Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Sizlerin vatan için verdiğiniz büyük hizmetleri Türk milleti asla unutmayacak…

foto şaka

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Bak Putin bugünden sonra artık kimse beni aldatamaz.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Sayın Erdoğan, aldatılma ve kandırılmanın kitabını yazmış birisi olarak bugün bana Dünyanın en güzel kısa fıkrasını anlattınız.
Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan: Tayyipciğim, 'Bizi kimse aldatamaz, ancak biz kendi kendimizi aldatırız' deseydin ya keşke!