Memur-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan 'Tüm kurum müdürleri; rektörleriyle, amirleriyle, memurlarıyla devletin arkasında durması lazım. Açık yüreklilikle söylüyorum. Sağını solunu oynatan kurum müdürleri değil, devletin geleceği için mücadele eden kurum müdürleri lazım. Sadece ve sadece tek isteğimiz var. Devletin hassasiyetlerine önem versin. Artık Türkiye'nin bir dakika dahi duracak vakti yok. Biz devletin bekası için, memleketin Türk bayrağını indirtmemek için gayret göstereceğiz. Bu anlamda devletin reaksiyonlarına önem vermeyen, devletin dikkat ettiği konularda kulak arkası yapan herkesin karşısındayım. Benim için makam, mevki değil. Bana 4 yıllık görev verdiniz, 4 yılın sonuna kadar aynı heyecanla aynı aşkla devam ettireceğiz. Tek amacımız var; tek bayrak, tek millet, bunu yaparak yolumuza devam edeceğiz' dedi.
KARAMAN SORDU MU?
AK Parti iktidarı döneminde Memur-Sen üyesi olmayanı devlet kurumlarında müdür yapmıyorlar. Yani tüm kurumların İl Müdürleri, İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalara üye olması gerekiyor. Karacan bunu bildiği için Memur-Sen'in Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda bu sert konuşmayı yaparak; birilerine mesaj gönderdi. Memur-Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman, Karacan'a 'Sayın vekilim, sağını solunu oynatan, devletin reaksiyonlarına önem vermeyen, devletin dikkat ettiği konularda kulak arkası yapan kurum müdürleri kim' diye sordu mu?
GÖREVDEN ALDIRMALI
Bence sorması gerekirdi. Çünkü Karacan'ın itham ettiği kurum müdürleri Türkiye Kamu-Sen'in, KESK'in değil, Memur-Sen'in üyesi. Karaman, Karacan'dan sonra kürsüye çıkarak; 'Sayın Vekilim, kimseyi zan altında bırakmayın. Eskişehir'de sağını solunu oynatan kurum müdürleri varsa, isimlerini açıklayın' demeliydi. Yani 'Memur-Sen üyesi' diye müdür yaptıklarını kişileri savunmalıydı. İktidar partisinin milletvekili olan Karacan sağını solunu oynatan, devletin reaksiyonlarına önem vermeyen, devletin dikkat ettiği konularda kulak arkası yapan kurum müdürlerini şikayet edeceğine gereğini yapmalıdır. Yani onların görevden alınmasını sağlamalıdır…
/////
BAŞARILI YÖNETİCİYE NAZAR DEĞDİ
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı geçtiğimiz günlerde camii çıkışında ayağı kayarak, feci şekilde kafa üstü yere düştü. Kafasında ve gözlerinde morluklar oluşan ve sol el bileği kırılan Hancı hastaneye kaldırıldı. Çok şükür ki hastane de çekilen tomografi de olumsuz bir şey çıkmadı. Eskişehir'in başarılı eğitim yöneticilerinin başında gelen Hancı'yı telefonla aradım. Durumunun iyi olduğunu söyledi. Ben de kendisine başarılı işlere imza attığı için nazar değdiğini söyledim. Yıllardır tanıdığım ve kendisini iyi bir dost ve kardeş olarak gördüğüm Hancı'ya 'geçmiş olsun' diliyorum. Hancı 2010 yılında yapılan Okul Müdürlüğü sınavında 91 puan alarak Türkiye 20'ncisi olmuştu. Milli Eğitim Şube Müdürlüğü için yapılan yazılı ve mülakat sınavlarını kazanmıştı. Öyle birileri gibi, masa başında bol kepçeden verilen puanlarla bir yerlere gelmedi. Yöneticilik görevine kendi tırnaklarıyla geldi. Hancı'nın kısa sürede iyileşerek, görevine döneceğine inanıyorum. Hancı Milli Eğitim'de başarılı işlere imza atmaya devam edecek. Kendisine Allah'tan acil şifalar dilerim.

FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Dündar Bey, ben Büyükşehir adayı olursam, Yılmaz Hoca'dan daha fazla oy alırım.
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Eskişehir'e daha dün geldi. Bırak Yılmaz Hoca'dan fazla oy almayı, Han adayı olsa Erdal Şanlı'yı geçemez.