Sökülüp yerinden bir buluta uzansa çiçekler, sokulup yanına damlasa bulutlar yaprağa; gece en uzun saatlerini verse bize ve tanışsak ve tekrar tanışmak bir Sezai Sarıoğlu şiirinde... Enver Ercan avuçlarında tamamlamış fırtınalara maruz kalan sözcüklerin im inşasını. Yüzyıllar sonra bilinecek özveriyle tebessüm biriktirmiş genç bir şairin şiiri sobelemesine. Edebiyata büyük emekleri ve sevgisi için teşekkürü borç bildiğim üstada çok sevildiği Eskişehir'den sevgiler selamlar.

21 Ocak 1958 tarihinde İstanbul'da doğdu. Haydarpaşa Lisesi'nde okudu. Güneş, Sabah, Yeni Düşün, Varlık gibi gazete ve dergilerde edebiyat sayfaları hazırladı, yayın yönetmenliği yaptı. Broy, Gösteri, Milliyet Sanat, Yeni Düşün, Yeni Olgu, Varlık gibi dergilerde şiirleri yayımlandı.
1980 sonrası şiirimizde beliren özgün şiir adalarından; var olan sözcüklerle yeni ve şaşırtıcı imgeler oluşturuyor, söyleyişi akıcı ve rahat, tedirginlik barındırmıyor; yaşamla ve şiirle hesaplaşmasını sürdürüyor.

Enver Ercan Eserleri
Eksik Yaşam (1977)
Sürçüyor Zaman (1988)
Geçtiği Her Şeyi Öpüyor Zaman (1997)
ÖDÜLLERİ
1997 Cemal Süreya Şiir Ödülü
1997 Yunus Nadi Şiir Ödülü


GÖK YÜZÜNÜ ÇEVİR BANA

bende bulduğun benim de aradığımdı
sarmaşıp inceldiğimiz o nokta
hadi tut elimden gezdir sokaklarını
ansızın yakalan sağnağıma
akşam kendini karartırken geliyorsun
komşular kim bilir ne diyor
günü soyunup beni giyiniyorsun
parmakların ışıkları dinlendiriyor
gök yüzünü çevir bana
gezinsin tutkunun alevden dili
uçarken çıkardığın o ses var ya
bütün sözcüklerin özeti gibi
tanrı bu geceyi korusun

........


BİR RESSAM - MEHMET GÜLERYÜZ

Günümüz ilköğretim düzeyindeki dönemin ilk ve orta öğreniminin ardından, liseyi Saint Benoit Fransız Lisesi'nde tamamladı. 1958 yılında şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümüne uygulamalı yetenek sınavını kazanarak kaydını yaptırdı. Dört yıl boyunca gördüğü sanat eğitimini bölümünün birincisi olarak 1966 yılında tamamladı.

Kazandığı devlet bursu ile resim ve Lithografie ihtisası yapmak üzere gittiği Paris'te Pont des Arts'daki performansını geliştirerek ilk heykellerini yaptı. Taş baskı ve yüksek resim dallarında kendisini geliştirerek 1975 yılında yurda döndü. Beş yıl boyunca mezun olduğu akademinin resim bölümünde öğretim görevliliği yaptı. 1980 yılında New York'a gitmek üzere görevinden istifa etti. 1984 yılına kadar kaldığı New York'tan 1985 yılında İstanbul'a geri dönerek 2000 yılına kadar kendi adını taşıyan atölyesinde sanat eğitimi dersleri verdi. Bu arada, 1986'da Kalın adlı sanat dergisinin yayımını gerçekleştirdi. 1988'de yirmi beş yıllık birikimini Galeri Nev Sanat Galerisi'nin girişimi ile metni, Nan Freman'a ait kitabı ile birlikte İstanbul'da ilk 'Retrospektif' sergisini açtı. 1989'da üstlendiği Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği kurucu başkanlığını 1992 yılına kadar sürdürdü.