Türkiye’nin Huzuru Toplantısı Eskişehir’de gerçekleşti Türkiye’nin Huzuru Toplantısı Eskişehir’de gerçekleşti

Söz konusu düzenleme, nihai tüketicilerin de tevsik (belge kanıtlama) kapsamına alınmasını sağlıyor. Bu değişiklik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile hayata geçirildi.

Yeni Düzenleme ve Uygulama

Yapılan düzenlemeye göre, vergi mükellefi olmayanların, tevsik zorunluluğu kapsamındaki vergi mükelleflerinden yapacakları mal ve hizmet alımlarının 7 bin lirayı aşan tutarlarının tahsilat ve ödemeleri, finansal kurum aracılığıyla yapılmak zorunda. Bu, hem bireyler hem de ticari işletmeler için geçerli olacak.

Örnek Uygulama

Örneğin, bir kamu kurumunda memur olarak çalışan bir kişi, evinde kullanmak amacıyla beyaz eşya perakende ticaretiyle uğraşan bir firmadan 20 bin lira tutarında bir buzdolabı satın aldığında, bu işlem için tahsilat ve ödemenin banka veya aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılması gerekecek.

Tevsik Zorunluluğuna Uymayanlara Ceza

Yeni düzenleme, tevsik (belge kanıtlama) zorunluluğuna uymayanlara ceza uygulanacağını da öngörüyor. Böylece, büyük tutarlı işlemlerin kayda alınması ve denetimi daha etkin bir şekilde sağlanacak. Bu değişiklikle, finansal sistemin daha şeffaf hale gelmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi