Açıklamada, bu sürecin 2 Temmuz 2024 tarihinde başladığı ve 10 Ağustos 2024 tarihinde tamamlandığı kaydedildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Açıklama Yaptı

Açıklamada, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin, sözlü sınavların öğretmen adaylarının teorik sınav başarısının yanı sıra ders anlatım becerilerinin değerlendirilmesi amacıyla yüz yüze görüşmeler şeklinde gerçekleştirildiğini vurguladığı belirtildi.

Bakan Yumaklı, Ağrı'da tarım yatırımlarını inceledi Bakan Yumaklı, Ağrı'da tarım yatırımlarını inceledi

Yüz Yüze Görüşme Süreci

Yüz yüze görüşmede sorulacak soruların komisyondan bağımsız olarak aday tarafından elektronik kura ile belirlendiği ifade edildi. Ayrıca, “20 ilde 245 komisyon kurulmuş ve komisyon üyeleri her gün değiştirilmiştir” denildi. Komisyon üyelerinin rasyonel ve tutarlı puanlama yapabilmesi için puanlama anahtarlarının oluşturulduğu kaydedildi.

Gizlilik ve Güvenlik Önlemleri

Sözlü sınav sırasında adayların dijital ortamda sistem üzerinden rastgele belirlediği sorulara ait cevap anahtarlarının komisyon üyelerinin ekranına eş zamanlı olarak yansıdığı belirtildi. Adayların ve komisyondaki üyelerin kimlik bilgilerinin gizli tutulduğu, hangi komisyonda bulunacaklarının paylaşılmadığı vurgulandı. Görüşmelerin, adayların kimlik bilgileri yerine başvuru sırasında verilen kod üzerinden yapıldığı açıklandı.

Sürecin Şeffaflığı

Adayların, verdikleri cevapları yazılı ve imzalı olarak sundukları, komisyon üyelerinin görüşme sonunda puan girişi gerçekleştirdiği ve tüm sürecin kamera ile kayıt altına alındığı ifade edildi. İletişim Başkanlığı, sürece dair asılsız iddialar ve manipülasyon kampanyalarına itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Haber Merkezi