Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisinin katkılarıyla gerçekleştirilen bu program çerçevesinde, Almanya’nın başkenti Berlin, Avrupa’nın en büyük liman kentlerinden Hamburg, Bremen ve Stuttgart gibi önemli sanayi merkezlerinde ülkenin önde gelen iş örgütlerinin temsilcileriyle bir dizi toplantı düzenlendi.

Alman Yatırımcılar Odakta

BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Dr. Faruk Güler, bölgeye daha fazla yabancı yatırım kazandırmak amacıyla Batı Anadolu Serbest Bölgesini yurt dışında tanıtma faaliyetlerine hız verdiklerini belirtti. Bu çalışmaların başlangıç noktası olarak Alman yatırımcıları odak aldıklarını ifade eden Dr. Güler, Almanya’da gerçekleşen bu toplantıların büyük ilgi gördüğünü vurguladı.

Türkiye'nin Stratejik Avantajları Anlatıldı

Almanya’daki toplantılarda, Türkiye’nin jeopolitik konumunun sunduğu avantajlar, güçlü üretim altyapısı ve nitelikli iş gücü hakkında detaylı bilgi verildiğini belirten Dr. Güler, “Arkadaşlarımız Almanya’nın dört büyük kentinde gerçekleşen bu toplantılarda, serbest bölgelerin sağladığı teşvikler ve avantajlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Özellikle BASBAŞ’ın stratejik konumu, operasyonel üstünlükleri, sunduğu kaliteli hizmetler ve yatırım süreçlerinin hızla tamamlanabilmesi gibi konuları Alman iş insanlarına aktarma fırsatı bulduk. Bu tür toplantıların, uluslararası yatırımcıların Türkiye’deki fırsatları daha iyi değerlendirmelerine imkân sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Alman Şirketleri İçin Türkiye Cazip Yatırım Noktası

Dr. Güler, Avrupa Birliği ile olan güçlü ekonomik bağların Türkiye’yi Alman şirketleri için cazip bir yatırım merkezi haline getirdiğini ifade etti. Uzun vadeli yatırımların Türkiye'de önemli bir paya sahip olduğunu belirten Güler, "Türkiye’deki faaliyetleri sanayi üretiminden, pazarlamaya, perakende ve toptancılığa kadar birçok sektöre yayılan Alman şirketleri, ülkemizde yatırım yapma konusunda halen büyük bir istek duyuyor. Biz de bu nedenle Batı Anadolu Serbest Bölgesinin tanıtımı konusunda Almanya’ya özel bir önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

12 Ekim Cumartesi euro fiyatlarında son durum! 12 Ekim Cumartesi euro fiyatlarında son durum!

Serbest Bölgeler, Alman Yatırımcıların Yakın Markajında

Türkiye’nin Avrupa, Asya ve Orta Doğu pazarlarının kesişim noktasında yer alan stratejik konumunun, Alman yatırımcılara ticaret ve dağıtım açısından önemli fırsatlar sunduğunu vurgulayan Dr. Güler, Batı Anadolu Serbest Bölgesinin sunduğu vergi avantajları ve gümrük muafiyetleri sayesinde yatırımcıların maliyetlerini önemli ölçüde düşürdüğünü, bu durumun da kâr marjlarını artırarak Alman iş insanlarının ilgisini çektiğini kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi