Eskişehir'in spor aşkı bir başkadır, biliyoruz. Sadece Eskişehirspor değil aynı zamanda basketbol takımını da el üstünde tutan bu şehir hentbolda Selkaspor'u yalnız bırakmıyor ve bu çok önemli yolda yanında duruyor. Hedefleri yüksek tutan takımın bence şehre ciddi bir renk kattığı ve Süper Lig'de çok iyi gittiği de gayet net bir şekilde ortada. Sporun ruhu da olan hedef kavramı bu takımda her şeyden önce geliyor ve belki de tahminleri, gerçekçi olursak, yanlış çıkarıyor. Bu olağanüstü gidişata kayıtsız kalmak söz konusu olamazdı. Peki takım kendini nasıl tanımlıyor?

***

'Takımımız 2016-2017 Hentbol 1. Ligi´nde oynadığı 23 karşılaşmadan 21 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile ayrılmış olup ilk sezonunu 43 puanla şampiyon olarak tamamlamıştır. 2017-2018 sezonunda Hentbol Süper Ligi'nde mücadele edecek olan takımımızın öncelikli hedefi ise Avrupa Kupalarına katılarak, ülkemizi başarı ile temsil etmektir. Bunlarla eş zamanlı olarak, kulübün altyapı oluşumunu hızlı bir şekilde tamamlamak, genç takımlarımızı mahalli liglerde müsabakalara dahil etmek istemekteyiz.

Ayrıca, şehrimizde bulunan ilk ve orta öğretim kurumları ile yapılacak ortak çalışmalarla öğrencilerimizin spor malzemelerini karşılamak ve antrenmanlarını teknik ekip olarak sürekli gözetim altında tutmak hedeflerimiz arasındadır. Bununla birlikte, bölgemizde yaşayan yetenekli ancak maddi durumu yetersiz çocukların eğitimlerini burslu ve yatılı olarak karşılayarak, gençlerimizin sportif ve akademik kariyerlerine destek olmayı hedeflemekteyiz.

Neden Hentbol?

Eskişehir'in genç ve spor kültürüne sahip bir şehir olduğu ülkemizde genel olarak kabul görmüş bir gerçektir. Hentbol özelinde ise, Eskişehir ETİ, Kılıçoğlu, Anadolu Üniversitesi ve Polis Gücü gibi şehir takımlarının lig ve Avrupa Kupalarında kazandıkları başarıların şehirde bu spor dalına karşı taraftar ilgisi ve sportif hafıza oluşturduğunu düşünmekteyiz.Bu saydığımız faktörler neticesinde, Hentbol spor branşına desteğin yerel ve ulusal spor camiasında olumlu karşılık göreceğini düşünmekteyiz.'

***

...diye anlatılan kendi tarifleri bence heyecan uyandırıyor. Sporun en keyifli branşlarından olan hentbolun futbol ve basketbol gibi hak ettiği desteği alsa da daha da sahip çıkılması gerekiyor. Bu gidişat çok şeylere gebe bence. Her anlamda gelişim içindeki Eskişehir'de kazanılan ivme spor anlamında da kente yansımalı ve bu ruh daha da büyümeli. Çok başarılı giden Selkaspor'u tebrik ediyorum...