6-0’lık Demirspor maçı sonrası söylediğimiz birçok şeyi 5-0’lık Yunusemrespor maçı sonrası tekrarlayabiliriz...

İki takım arasında ciddi bir kalite farkı vardı. Farklı sonuç kaçınılmaz oldu. Eskişehirspor rahat bir galibiyete uzandı. Herkesin tahmin ettiği bir ikinci devre başlangıcı oldu. Bir sürpriz yaşanmadı. Yunusemrespor maçı da tıpkı Demirspor maçı gibi ölçü olacak, defoları gösterecek, zorlu maçlar için ciddi fikirler verecek bir maç değildi.

***

Yeni transferler orta saha Yusuf Sunbat ve stoper Cihan Çimen ilk kez forma giydi. Demirspor maçında etkili olan kanat Ahmet Sezer Yunusemrespor maçında o kadar etkili değildi. Bir diğer yeni transfer Uğur Can Semizoğlu’nu Demirspor maçında görememiştik, teknik heyet Yunusemrespor maçında da sahaya sürmedi. Sakat olmadığını biliyoruz. Demek ki henüz hazır değil. Nispeten kolay olan bu 2 maçta süre alamadıysa bundan sonrası için işinin daha zor olduğu gerçeği var. Kanat rotasyonuna hala giremedi.

***

Ercan Kuruçay ve Sergen Şakirler’in gol sayılarını yükselttiği, gol krallığı yarışına dahil olduğu bir süreç izledik. Onlar için bu yarış ekstra bir motivasyon sağlayacaktır. Sol bek Hayrettin Cengiz’e bir parantez daha açmak lazım. Yunusemrespor maçında 2 asist yaptı. Oyunun hep içinde. Bir an olsun ne konsantrasyonu dağılıyor ne de enerjisi bitiyor. Oyuna sonradan giren Fatih Çakır Demirspor maçında olduğu gibi yine katkı sundu. Ankara TKİ ve Demirspor maçlarında forma giyemeyen Barış Memiş, ikinci devre girdi. Oyuna girerken, tribünlerde coşku yaşandı. Sezonun en şık gollerinden birine imza atacaktı ancak şansı yanında değildi, direğe takıldı. Orta sahada benzer kurgu vardı. Savunmada birkaç bireysel hata yapıldı. Özellikle ilk devrenin sonunda. Belki bu maçta örtbas edilebilir ama başka maçta telafisi zor olur. Dikkat etmek şart.

***

Es Es 38, Polatlı 36, Alaplı 31 puanda. İkinci devre oynanan ilk 3 maç sonunda Eskişehirspor, Polatlı Belediyespor ve Kaynaşlı Belediyespor 9’ar puan aldı. Alaplı 7, Çilimli 6, Ereğli ve Sincan 4, Ankara TKİ ve Geredespor ise 3 maçın sonunda 3’er puan yazdırdı hanesine. Bu haftaki skorlar sonucunda ilk 2 sıra makası biraz açtı. İlerleyen haftalardaki Polatlı-Alaplı maçının Ankara’da oynanacağını da hesaba katarsak, Eskişehirspor’un şampiyonluktaki en büyük rakibinin Polatlı olduğu gerçeği tekrar karşımıza çıkıyor. Lig Eskişehirspor-Polatlı Belediyespor yarışına doğru gidiyor.

***

Sincan maçı öncesi, takılmamış, bol gollü galibiyetler almış, ciddi sakat vermemiş, negatif bir gelişme yaşamamış, taraftarının büyük desteğini arkasına alan bir Eskişehirspor görüyoruz. Ancak Alaplı deplasmanından 0-0’la dönen Sincan ciddi bir rakip. Şampiyonluk yarışının dışında kalsa da Gölbaşı ile ‘BAL’da kalma’ mücadelesi veriyor. Canını dişine takıp oynayacaktır.  Ayrıca bir sonraki deplasmanda rakip Gölbaşı olacak...

Her maçın hikayesi, atmosferi, şartları farklı olacak belki ama her maçta farklı olmaması gereken en önemli şey Eskişehirspor’un güçlü oyunu… Takım bunu sağlamalı. Son ciddi maçı gözümüzün önüne getirelim. Ankara TKİ ile iç sahada oynanan maç dengelerin iki takım adına da çabuk değiştiği bir maç olmuştu. Eskişehirspor’un güçlü oyun kurgusunu uzun zaman dilimlerine yayması şampiyonluk için şart.