Eskişehirspor’un karşısında maddi krizle boğuşan, çok kan kaybetmiş, transferler yapsa da henüz oturmamış yaş ortalaması genç bir Demirspor vardı.

Mücadele etmeye çalıştılar ancak pek varlık gösteremediler. ‘Oyunun şu bölümünde Eskişehirspor’u zorladılar’ diyebileceğimiz bir an yok. 90 dakikanın sonunda farklı bir skor karşımıza çıktı.

***

Ancak şunu belirtmemiz gerekiyor; ligin kalan maçları için 6-0’lık galibiyet Eskişehirspor adına asla ölçü olmamalı. Demirspor varlık gösteremeyince Es Es’in hiçbir zaafı görünmedi doğal olarak. Emeği görmezden gelmek veya galibiyeti küçümsemek anlamında demiyorum. Temkinli olmakta fayda var. Ayakların yere sağlam basması şart. Dediğim gibi galibiyet güzel ama maç ligin geri kalanı için fikir verecek bir maç değildi. Aldatmasın…

***

Saha içine bakalım. Stoperler Kaan Dorak ve Cihan Çimen sakattı. Savunmanın göbeğinde Beytullah Çamurlu ve Erdin Üzer’i izledik. Teknik Direktör Levent Kartop kontenjan stoper Mustafa Arda’yı kulübeye çekti. Kontenjan hakkını ilk 11’de orta saha Sezer Akyüz ve kanat Ahmet Sezer’den yana kullandı. Ahmet Sezer’i ilk 11’de başlatması şaşırtsa da 21 yaşındaki futbolcunun hazır olduğunu gördük. Çok hareketliydi, arayış içindeydi. İyi bir kumaşı var belli ki ama daha iyi fikir vermesi için daha dişli bir rakibe karşı da izlemek gerekiyor. Takımın orta saha kurgusu aynıydı. Kerem-Sezer-Serdar.

***

İlk iki gol sağdan geldi. Kaan Aşnaz’ın ortaları golleri getirdi. Genelde solda Hayrettin Cengiz’i aktif kullanan takımın sağdan da üretebildiğini gördük. Bu ortalarda Ercan Kuruçay’ın gollerini izledik. Hayrettin sakatlanıp çıkmak zorunda kaldı. Takımda başka orijinal sol bek olmayınca Ferit Özler sola geçti. Üçüncü gol Ferit’in ceza sahası içine gönderdiği topta yeni transfer Ahmet Sezer’den geldi.

***

Eskişehirspor’un skoru da erken bulması Demirspor’u maçın içine hiç sokmadı. İkinci devrede de benzer bir oyun izledik. İlk devre sağ ve sol bek katkılı goller izlerken ikinci devre takımın 10 numarası Fatih Çakır gollerin perde arkasındaydı. Gol atamasa da 3 golde de vardı. Hazırladı, asist yaptı… Ercan Kuruçay hat-trick yaparken, Sergen Şakirler 2 gol 2 asistle oynadı. Golcüler moralli başladı ligin ikinci devresine.

Es Es vites düşürmedi, Demirspor karşı koyamadı. Ortaya 6-0’lık bir skor çıktı. Eskişehirspor adına sevinirken, ilimizin bir diğer temsilcisi Demirspor adına üzüldüğümüz bir 90 dakika geride kaldı.

***

Takım, taraftarının uzun süredir arzuladığı bir galibiyete imza attı. Açıkçası sezon başından beri böyle bir galibiyet isteniyordu. Tam 6 yıl sonra ilk kez bu kadar farklı bir galibiyet geldi. Eskişehirspor en son böyle bir galibiyeti 11 Aralık 2017’de TFF 1. Lig’deyken Gaziantepspor karşısında iç sahada 7-0’lık skorla almıştı.

***

Gruba bakacak olursak Polatlı, Ankara TKİ ekibini yendi. Evinde 7’nci maçında 7’nci galibiyetini aldı. Bu yarışta Eskişehirspor’un bir numaralı rakibi netleşiyor. Eskişehirspor için sarf ettiğimiz ‘Fikstür avantajı’ Polatlı için de geçerli. Polatlı ekibi fikstürde Eskişehirspor’u takip ediyor. Haftaya onlar Demirspor ile karşılaşacak. Belki bunu söylemek için daha erken ama kağıt üzerinde şampiyonluk yolundaki rakip Polatlı gibi duruyor. Görünen o ki kalan haftalarda gözümüz Eskişehirspor’un maçında kulağımız ise Polatlı’nın maçında olacak… Kolaydan zora doğru giden bir periyot görünüyor. Bakalım kim lehine çevirecek?