Yaşanan kan değişikliklerinin ardından takımın nasıl bir reaksiyon vereceği önemliydi. Yeni teknik direktör Önder Karaveli, Cihan Çimen ve Yusuf Sunbat’ın sakatlıkları sonrası tahmin edilen bir 11’i sahaya sürdü. Hem diziliş hem de oyun kurgusu olarak çok farklı bir takım izlemedik. Kırşehir karşısında ilk devre istekli bir Eskişehirspor vardı ancak oyunun sakatlıklardan dolayı sürekli durması tempo yakalama konusunda ciddi bir engeldi.
***
Kırşehir Gençlik 7 puanda olmasına rağmen çok da hafife alınacak bir takım değil. Eskişehirspor’un ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişlerini presle zorlamaya çalıştılar. Top onlardayken şişirme toplardan ziyade pas yapmaya çalıştılar. Oyunu geriden pasla kurarak oynamaya gayret ettiler. Maçın genelinde birkaç pozisyonda etkili olduklarını söyleyebiliriz. Ancak iki takım arasında ciddi kalite farkı vardı, bu da zaten skora yansıdı.
***
İlk devre sağ bekte ileri bindiren bir Kaan Aşnaz izlerken, önünde tutuk bir Emirhan Recep vardı. Emirhan çok istekliydi, bir şeyler yapmak arzusundaydı ancak zaman zaman topları ezdi. Topu ayağından çıkarmakta geç kaldığı anlar oldu. Birkaç pas tercihi hatası da yapınca ikinci devrenin başında oyundan çıktı.
***
Akan oyunda sağlı sollu denemeler yapan takım golü duran toptan buldu. Es Es’in kaliteli ayağı Fatih Çakır frikikten güzel bir gole imza attı. Fatih’in tekrar kendisini bulması adına bu şık gol önemliydi. Golün erken gelmesi rakibe bazı fırsatları tanımadı, bu anlamda çok iyi oldu. İkinci devre ilk 15 dakikada fişi çeken bir Eskişehirspor izledik. 51’de Ercan Kuruçay, 58’de ise yine Fatih Çakır sahneye çıktı.
***
Kırşehir fazlasıyla temaslı bir oyun tercih etti. Bu tercih Eskişehirspor’da iki futbolcunun sakatlanarak çıkmasına neden oldu. Aman nazar değmesin dediğimiz sol bek Hayrettin Cengiz 75’te sakatlanıp çıktı yerine Hakan Aydemir girdi. Kanat oyuncusu Ahmet Sezer sol beke geçti. 70’te bu sefer Beytullah Çamurlu sakatlanıp yerini Kaan Dorak’a bıraktı. 70’te Sezer-Hakan Turan ve Kerem-Soner Ergençay değişiklikleri oldu. Tecrübeli Soner ilk kez forma giydi. Ancak oyun ve skor kendisi hakkında net yorumlar yapmamıza engel.
***
3-0’dan sonra son düdüğe kadar takımın çok sayıda fırsatı harcadığını gördük. Hücumun her varyasyonunu deneyen Es Es bu anlamda olumlu bir görüntü çizdi ancak bu kadar pozisyona girip bunları cömertçe harcamak olmadı. Özellikle Ercan ve Sergen bu pozisyonlarda farkı arttıracak fırsatları yakalamıştı. Bu maç için sorun teşkil edecek bir durum değil ama Pazar günü Alaplı deplasmanında bu kadar cömertliği o maç kaldırmaz… Orada pozisyona girmek çok kıymetli olacaktır ve yakaladığını atman şart…
***
Taraftar cumartesi gecesi tesislerde meşale şov yapmıştı. Sadece görsel şov yapılmadı orada. Takıma ve teknik heyete mesaj da vardı. ‘Biz arkanızdayız, siz de sonuna kadar savaşacaksınız’ mesajı verildi. Kırşehir maçı öncesi yine bir kenetlenme yaşanmıştı.
Kırşehir maçında alınan 3-0’lık galibiyet sonrası stadyumda coşku hakimdi. Taraftar, takımı ve Teknik Direktör Önder Karaveli’yi tribünlere çağırdı. Birlik beraberlik artık çok daha önemli. Kaderi belirleyecek Alaplı (D), Ereğli ve Polatlı maçları öncesi bunu sağlamış olmak Eskişehirspor gibi büyük camialar için avantaj. Şimdi bir hafta boyunca Alaplı sınavına iyi çalışma zamanı. Tablo ortada; Polatlı 48, Es Es 45, Alaplı 41 puanda.
***
Cumartesi akşamı taraftarın tesislerde ‘bir sana yandım ben’ diyerek yaktığı o meşaleyi Alaplı’da söndürmeden tekrar şehre getirmek bu takımın borcudur. Sizinle sahada sevinen yüzlerce çocuk, arkanızdaki binlerce taraftar için o meşale sönmesin…