Gerçekçi olmak lazım iş zora girdi. Ancak imkansız değil elbette.

Son 7 maç kala lider ile arada 3 puan fark var ve lider Polatlı 2 maç sonra Eskişehir’e gelecek.
Her sezonun son 7-8 haftasında olduğu gibi yine başladı hesap-kitap.
O takılır mı, bu kaybeder mi, o şuna çelme takar mı?
Bizim için basit bir matematik var. (Kırşehir Gençlik maçını saymıyorum bile. Ona takılırsak zaten bir şey konuşmanın anlamı yok)
Bu takımın şu an en ciddi sınavı Alaplı deplasmanı. En son yenilgisini ilk devre Eskişehirspor’a karşı almış bir takım. 11 maçtır namağlup… Çok zor bir maç olacak. Alaplı’da alınacak galibiyet umut meşalesini tekrar yakar. Aksi bir sonuçta konuşmaya gerek kalmaz hesap-kitap biter…
Takım Kırşehir ve Alaplı maçlarından 6 puan çıkarırsa peş peşe 2 iç saha maçı var.
Es Es, Karadeniz Ereğli'yi konuk ederken Polatlı-Alaplı maçı oynanacak. Kritik maçlar zirve yarışını çok etkileyecek. Takım bu periyottan istediği gibi çıkarsa Polatlı ile yine iç sahada oynanacak maçı final havasına taşır. Herkesin sonuna kadar bu mücadeleyi göstermesi gerekiyor.
Futbolcuların bu şehre bir sözü var. Unutmasınlar
Her anlamda birçok takımın bulamadığı imkanları yaşıyorlar. Binlerce taraftar içerde-dışarda arkalarında. Onlara çıkıp yürekten mücadele etmek kalıyor.
İşin özü takım bu işi Polatlı maçına kadar taşımalı. O günkü maçı ‘Şampiyonluk maçı’ havasına getirmeleri gerekiyor. Yoksa 58 yıllık çınar karanlık bir yola girecek belki de
***
Eskişehirspor’da teknik direktör değişikliği oldu. Levent Kartop gitti Önder Karaveli geldi.
Şampiyonluk yarışının verildiği bu sezonki üçüncü teknik adam. Mevcut yönetimin teknik direktör tercihlerinde geriye dönüp baktığımız zaman genel tabloda başarısız olduğunu görüyoruz. Bir türlü uzun soluklu, nokta atışı bir teknik direktör tercihi yapamadılar. Umarız Önder Karaveli bu zinciri kıran isim olur ve takımı mutlu sona ulaştırır.
***
Önder hoca genelde altyapılarda görev yapmış bir isim. Türk futbolu Önder Karaveli ismini Beşiktaş’ta teknik direktör boşluğu yaşandığı dönem A Takımın başına geçince duydu. 2021-2022 sezonunda Sergen Yalçın’ın ayrılmasının ardından göreve geldi. 19 maçlık serüvene 8 galibiyet, 8 beraberlik, 3 yenilgi ve 1 Türkiye Süper Kupası sığdırdı. Süre kısa da olsa iz bırakmayı başardı. Özellikle Fair-Play yönüyle. Örnek davranışları ve centilmenliği öne çıkaran empatik söylemleri nedeniyle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Davranış Dalında Şeref Diploması ödülüne layık görülmüştü. Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra 1. Lig’de 8 maçlık Adanaspor ve 2. Lig’de 10 maçlık Aksaray Belediyespor maceraları yaşasa da başarılı olamadı. Son 1,5 sezondur ara ara adı Es Es ile geçse de görev yapmak BAL’da en zorlu döneme denk geldi. Önder hoca için BAL bir ilk olacak. Ancak şu da var, burada yaşayacağı şampiyonluk kariyerine bir ivme kazandıracaktır.
***
Eskişehirspor açısından bakacak olursak herkes ondan takıma bir dokunuş bekliyor. Disiplini sağlamasını, kısa sürede saha içinde bazı doğruları oturtmasını bekliyor. Harika bir oyun değil, sonucu alacak bir oyun lazım artık. Hocanın ağırlığını ortaya koyması şart. Zaman çok kısa, bunun farkındayız. Kolay değil belki de son kurşun sıkılacak.
***
Tekrar güneşin doğmasını sağlayacak bir kaç maç var hocam. Alaplı, Ereğli ve Polatlı maçları. Transfer mi gerekiyor, acil istemelisin, bir gün bile değerli. Neşter vurulması mı gerekiyor, takımın menfaatineyse bir dakika bile düşünülmemesi lazım. Alaplı maçına bu takımın bahanesiz çıkması şart.
***
Önder hoca kağıt üzerinde görece kolay iç sahada oynanacak Kırşehir Gençlik maçıyla Eskişehirspor kariyerine başlıyor. Bu maç oynanırken bir taraftan da bir ümit evinde 9’da 9 yapan Polatlı’nın, Gölbaşı’na takılmasını bekleyeceğiz.
***
Mutlu sona olan inanç son mağlubiyetle derinden sarsıldı belki ama herkesin içinde bir ümit elbette vardır. Şimdi karamsarlığa kapılma zamanı değil, o ümidi kovalama zamanı.