Sevgili okurlar; Allah nasip ederse birkaç gün sonra iki dini bayramdan biri olan Kurban Bayramı'na erişmiş olacağız. Ancak burada bir konuyu vurgulamadan geçemeyeceğim. Gurbette olanlar için evde sizleri dört gözle bekleyen ana-babanızı sakın unutmayın. Bayramı onlara gözyaşı günü olarak tattırmayın. Tatile bile gidecek olsanız önce imkanınız el veriyorsa onlara uğrayıp ellerini öpün, hayır duasını alın daha sonra gideceğiniz yere gidin. Unutmayın ki, yarın aynı yaşa geldiğinizde sizin evlatlarınız da size yapacak. Bu kaçınılmaz.

Şimdi de Bayram Namazı nedir? Nasıl kılınır? Onu tarif edelim.

Müslümanlar için biri Ramazan diğeri Kurban olmak üzere senede iki bayramın birinci günlerinde güneş iki adam boyu yükselince cemaatle kılınır. Bayram namazlarını kılmak vaciptir. Yalnız Cuma namazında okunan hutbe farz iken bayram namazlarında okunan hutbe sünnettir. Cumada farz namazından evvel okunur, bayramda ise namazdan sonra okunur.

İki rekattan ibaret olan Bayram Namazlarının birinci rekatında 'Süphaneke'den sonra üç tekbir alınır. İlk iki tekbirde eller yana salınır. Üçüncüde eller bağlanır. İkinci rekatta rukuya eğilmeden önce üç tekbir alınır. Her üçünde de eller yana salınır. Üçüncüde eller bağlanır.

İkinci rekatta rukuya eğilmeden önce üç tekbir alınır. Her üçünde de eller yana bırakılır. Dördüncü tekbirde rukuya eğiliriz. Her iki rekatta fazla olarak alınan altı tekbir ile ikinci rekatta rukuya alınan ikinci tekbir vaciptir.

Kısaca bilgi olsun diye okurlarımızdan gelen sorulara verdiğimiz cevap olmak üzere işte bayram namazı böyle kılınır. Namaza giderken mutlaka alışsınlar diye çocuklarımızı da yanımızda götürürsek onları da alıştırmış oluruz. Huzur bulurlar. Sağlıklı nice bayramlara.