PTT 1.ligi 7.haftasını geride bırakırken puan sıralamasındaki yerimiz iyi gibi gözükse de, oyun olarak iyi olduğumuz söylenemez.

Maçlar TRT ekranlarından ilk defa canlı izlenebildiği için takım oyununu merak edenler, umarım kendi gözleri ile bir takım fikirler edinmişlerdir. Bizler ilk maçtan itibaren daha yeni kurulan bir takım olduğumuzu ve futbol oynamadığımızdan bahsediyorduk. Bunda da ne kadar haklı olduğumuzu sanırım anlamışsınızdır.

Evet yeni kurulan bir takım olmamıza rağmen, bilimsel ve akademik verilerden gidecek olursak bunun en üst limitinin dokuz hafta olduğunu söyleyebiliriz. Bilim bir futbolcunun anatomisini, fiziksel açısından tam performans ve performans düşüklüğünü işte bu dokuz hafta ile açıklıyor. Şimdilerde sığınılan tek şey taraftar desteğinden yoksun olduğumuz. Fakat iki hafta sonra ne futbolcularımız form durumlarından şikayet edebilecek, ne de teknik direktörümüz takım oyununu henüz oturtamadık diyemeyecek. Kısacası iki hafta sonra hiç bir mazeret kalmıyor.

İşte bu açıklamalardan sonra, üzerinden yedi hafta geçmesine rağmen ilk başladığımız maçtan bugüne kadar oynadığımız maçlarda ben üstüne koyularak oynayabildiğimiz bir maç hatırlamıyorum. İlk hafta ne oynuyorsak, son hafta da aynı oyunumuz devam ediyor.

Bu maçta Hürriyet Güçer ve Ramazan Övünç ile başlaması orta sahamıza direnç getirmiş gibi gözükse de, pas yapma ve oyun kurma da yine sıkıntılar yaşıyoruz. Defansif sorunlardan bahsetmek istemiyorum çünkü daha hiç bir maçta aynı defans ile başlayıp, aynı defansla maçı bitiremedik. Kamil Ahmet'in sağ beke dönmesi gerçek yerinde daha başarılı olduğunu gösteriyor. Sol kanadımız elimizde oynayabilecek oyuncu çokluğu sebebi ile sıkıntı yaşatmayacak gibi olsa da, açıkçası ben Kaan Kanak geri döndüğünde hangi düzenle çıkarız merak ediyorum. Burada bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Acaba Alpay Özalan hocamız bazı futbolculara yer açmak için kadroda futbolcularımızı asıl mevkilerin dışında mı oynatıyor diye düşünmüyor değilim. Çünkü alt yapımızdan yetişen Hasan Hüseyin ve Dorukhan'ın oyuna girmesi ile orta saha da pres yapmaya başladık. Pres yapmaya başladık diyorum ama pas yapmaya başladık diyemiyorum. İşte bizim de yedi haftadır anlatmaya çalıştığımız şeyde burada yatıyor. Orta saha da pas yapamıyoruz. Böylelikle tatsız tuzsuz, yavan bir futbol ortaya çıkıyor

Elbette bunları çözmek teknik direktörün görevidir. Takımda tecrübeli ve yıldız futbolcularımızın daha fazla inisiyatif alarak oyuna ağırlıklarını koymalıdırlar. Hala takım planında değişik alternatifler arayan teknik direktörümüz de oyuncuların form, çalışma ve yeteneklerine göre sahaya sürmelidir. Yoksa kötü oynayarak kazanmak sadece bir yere kadar götürür. Biz kamyon devrilmeden gerekli uyarılarımızı yapalım, sonrasını sorumlular düşünsün. Çünkü şehirdeki kenetlenme, birlik ve beraberlik üst seviyelere tırmanırken üstümüze kara bulutları çekmeye hiç gerek yok!