Sevgili okurlar;
Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim ve sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed A.S.'nin bildirdiğine göre yer yüzünde yaratılanların en şereflisi insandır. İnsanların içinde ise en hayırlısı insanlığa hizmet edendir.
Buradan başlayacak olursak şehrimizin şu anda en büyük sorunlarından birisi –yüzyıldan fazladır. Şehrimizin hatta Türkiye'nin adeta can damarlarından birisi de TÜLOMSAŞ'tır. Dedelerimizin atalarımızın, eski tabirlerle (kumpanyası) bu eşsiz kuruluş, bayrağında nice insanlar yetiştirmiş belki bu güne kadar yüz binlerce insana ekmek vermiş, aileleri geçindirmiş o insanların rızıklarını temin etmiş, çoluk-çocuğunu okutmuştur. Büyütmüş ve yurdumuza sayısız hizmetler sunmuştur.
Burada esas konu ise, yurdumuzun her tarafını sarmaya başlayan hızlı trenin yapımı, şu ana kadar bu güzide ve en ehil olan kuruluşa verilmemiş, artık nereye ihale edileceği de sadece devlet büyüklerince bilinen bir yerlere ihale edileceği söylentileri tüm şehrimizin ve çalışanlarının huzursuzluğuna sebep olmaktadır. Üzülerek ifade edelim ki, komşumuz Bursa siyasileri sayesinde Türkiye'nin en büyük yatırımlarını kapmışlardır. Bugün Bursa ile yarışmamız da mümkün değildir. Bizim nesillerin gözlemlediğine göre de oraya yatırımların birçoğu da İhsan Sabri Çağlayangil döneminde gitmiştir. Bizden öyle siyasiler Ankara'ya gitmiş ki sadece genel başkanın, Başbakanın peşinde çantası ve meşhur şapkasını taşımaktan öteye hiçbir kerametleri olmamıştır.
Nasıl ki havada TUSAŞ; bugün bırakın Eskişehir'i Türkiye'nin gözbebeği ise demir yollarında TÜLOMSAŞ neden Eskişehir'in, Türkiye'nin hatta Ortadoğu'nun gözbebeği olmasın? İşte burada özellikle iktidar kanadında olan ve Cumhurbaşkanımızın yıllardır en yakınında olan Nabi Avcı Hocamız, yine Recep Tayyip Erdoğan'ın çok güvendiği ve sevdiği Emine Nur Günay hanımefendi, kendisini kısa zamanda en süt makamlara ve özellikle Cumhurbaşkanımıza kabul ettiren Harun Karacan'a bu konuda büyük bir vebal düşmektedir.
Bir Nabi Hocamızın isteğini Cumhurbaşkanımızın geri çevireceğini kimse düşünemez. Hiç kimseden Eskişehir ve TÜLOMSAŞ sadaka beklemiyor. Bu eşsiz kuruluşumuzun kapasitesi teknoloji ve tüm çalışanları genel müdüründen işçisine kadar bu işin üstesinden gelecek güce ve sanata sahiptir. Bunu bir duyumdan değil yıllarca orada hizmet etmiş bir kişi olarak ifade etmekteyim.
Bu konuda seçimden sonra özellikle iktidar kanadı olacak kişiler eğer bu işi Eskişehir'imize kazandırırlarsa ta kıyamete kadar dua almaya devam edecekler. Eğer buradan bir başka yere özellikle yurtdışına kayarsa buna mani olmayan siyasetçileri de Eskişehir ve Türk milleti ebediyen unutmayacaktır.
TÜLOMSAŞ her türlü katkıyı sağlar, yapar ve binlerce aile de bu müesseseden rızkını temin eder. Bu konuda sadece parlamenterler değil; Sanayi Odası, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası gibi şehrin nabzını elinde tutan büyük kuruluşlar da halkımızı arkasına alarak buna sahip çıkmalılar. Göstermelik değil, candan ve Allah rızası için çaba göstermeliler. Hızlı tren buraya gelirse TÜLOMSAŞ en az 30-40 yıllık iş hacmini de yakalamış olacak. Zira zamanla Türkiye'de belki de hızlı trenin uğramadığı şehir kalmayacak.