Sevgili okurlar;
Geçtiğimiz hafta Suriye2den Eskişehir'e bir Suriyeli geldi. Emlakçıda otururken bir tercüme için beni aradılar. Ben de yardımcı olabilmek için kalktım gittim. Kendisi Şam'dan gelmişti, ben de bayağı bir zaman kalmıştım Şam'da.
Kendisine hangi mahallede, nerede oturduğunu sordum, o da benim kaldığım yerde kalıyormuş. Sohbeti ilerletince babasının bakkal olduğunu ve vefat ettiğini söyledi. O bakkaldan zamanında çok şeyler almıştık. Şu anda Suriye'deki durumunun ne olduğunu sordum, o da bana 'Bu zalim Esad'ın babası da çok zalimdi, Müslümanlara çok zulmetmişti. Bu zalimin de babasından hiç farkı yok. Hatta ondan katbekat fazla' dedi. 'Neden?' diye sorduğumda 'O zaman askerler bir kişiyi alı götürürdü. Bir daha ondan haber alamazdık. Bu zalim Esad ise özellikle bir taraftan uçakla diğer taraftan gazla hücum ederek, ne çoluk-çocuk ne de kadın erkek dinlemeden bütün vahşetini kullanarak onları öldürüyor. Özellikle küçük çocukların sarin gazı yedikten sonra çırpınarak ölmelerini görmek bir insan için ne kadar acı olduğunu sizlere tarif edemem. Gözlerimize baka baka adeta hıçkırarak ölmeleri acıların en büyüğü.'
Ey tüm zamanların en büyük zalimlerinden biri olan Esat, Sırbistan'da Türklere Müslümanlara katliam uygulayan Sırp komutanlar nasıl ki bir bir helak olup gittilerse sen de çok yakın zamanda onların akıbetine uğrayarak kahrolup, gideceksin, bil ki senin sonun bu dünyada çok kötü olacak. Ama ahirette ise sen o yavruların can çekişirken çektiği azabın milyon katını çekeceksin. Çünkü hiçbir dönemde zalimler zulüm üzerine payidar olmamışlardır.
Hz. Ömer R.A. Nil Nehri'nin kenarında bir kurt koyunu kapmış olsa Allah Teala onu Ömer'den soracaktır diyen o muhteşem insan fakir evlerini gezerek ihtiyaç sahiplerine sırtında çuval taşıyarak hizmet eden, Allah sevgilisi bu insan yarın ahiret günü senin gibi zalimlerin nasıl azap çektiğini görecek ve bu zulmün karşısında Ya Rab bu zalimlerin azabını daha da artır diyerek yüce yaradana niyazda bulunacak.
Yaşasın adil, hükümdarlar, idareciler, kahrolsun zalim ve müstebitler.