Sevgili okurlar;
Dünya kurulalı beri tarih o kadar çok diktatör görmüş ki; burada onların tamamını araştırmak mümkün değildir. Ama gerçek olan bir şey var ki o da, hiçbir zalimin sonunda rahat olarak ölmemiş akıbetleri çok feci olmuştur.
Mesela bir firavun ordusu ile birlikte Kızıldeniz'e yönelmiş ve Allah'ın izni ve yardımıyla sanki karada yürür gibi yürümüş. Bunu gören firavun da o geçti biz geçemez miyiz diyerek ordusuna emir vermiş ordunun tamamı denize girdikten sonra onu ve ordusunu suya gark ederek helak etmiştir.
Karun ise o kadar güç ve kudretine rağmen Allah onun başına bir sineği musallat etmiş ve bu sinek onun burnuna girmiş o kadar rahatsız etmiş ki başına önce yavaş yavaş vurmalarını söylemiş daha sonra ise balyozla vurulup çıkarılmasını istemiş, daha fazla, daha fazla diyerek son bir darbe ile beyni dağılmış kendisi geberdikten sonra burnuna giren sinek uçarak çıkıp gitmiş bunun gibi araştırırsak binler değil milyonlarcasını saymak mümkün. Son devirlerde ise birkaç zalimin ibret verici hallerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
İlk olarak Sırp kasabı bir komutanın mahkemede onlarca kişinin gözleri önünde zehir içerek gebermesi, katlettiği binlerce kişinin acı bir sonucu oldu.
Yemen'de birçok zulme imza atmış. Bu tarafından dahi görüldüğü yerde tutuklanmasını istediği Ömer Salih bir koltuk uğruna hem kendisini hem de ailesini dünyadan ve tarihten silmiştir.
Keza, Libya'da Kaddafi, Irak'ta Saddam feci şekilde ölerek tarih sahnesinden silinmiştir.
Üzülerek ifade edelim ki Suriye'de babası Hafız Esad binlerce Müslümanı katletmiş, o geberdikten sonra ona rahmet okutturmuşcasına oğlu zalim Beşar Esad milyonlarca insanı ve çocuğu yuvasından etmiş binlercesi de günahsız olarak bu dünyadan göçmüştür.
Hiçbir zalim rahatlıkla ölmediğine göre, bu zaman firavununun akıbeti nasıl olacaktır. Sırf koltuğunda kalmak için yüz binlerce masumu katleden bu zalim kafir ne zaman ve ne şekilde geberecek, Allah inşallah bu mutlu günü hep beraber bizlere gösterecektir. Allah'ın adaletine yürekten inanan bir Müslüman olarak bu zalimin cezasını gördük.
Sonra gözlerimizi rahatlıkla kapayarak ölebiliriz. Allah hiçbir diktatöre hiçbir zalime dünyada rahat vermesin ve zulümle abad olmasın.