En büyük milli his, en savaşçı, en bağımsız, en heyecanlı… Kısaca, mütemadiyen oluşan milli duygular. Asya'nın garbında, Avrupa'nın şarkında… Doğu'da ve batıda dünyaca tanınmış bir yurt… Onun adına Türkiye derler. Ulusal kimlik altında Kürt de yok Çerkez de yok. En acı günlerimizde el birliğiyle, ayrımcılıktan uzak, deprem bölgesinin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Kendi içinde yenileme ve sağlam yapılaşmayı hayata geçiremeyen çöküntü bölgesi...Bir elzem olan belediye hizmetini, müteahhit hizmetini almada her zaman kronik öteleme yaşamış bir bölge…
Modern kent oluştururken birçok avantajları da yaratırız. Yeşil alan, çocuk parkları, ev içinde lüks yaşamın ayrıcalığı gibi. Ancak hiç olasılığı bile aklımıza getirmediğimiz bir çöküntü yaşandığında kent projeleri anlamsızlaşır, önemini yitirir. Geriye tek bir şey kalır; milli dayanışma ruhu içinde zor günleri idame edebilmek. Mustafa Kemal Atatürk 'Siyasal varlıkta birlik, yurt birliği, köken birliği, tarihsel hısımlık, ahlaki yakınlık...Bu olguların Türk ulusu hariç neredeyse hiçbir millette aynı anda bir arada bulunmamaktadır' diyerek Türk milletini onurlandırmış, Türk ulusunun tanımını yapmıştır. Atatürk'ün yazdığı VATANDAŞ İÇİN MEDENİ BİLGİLER kitabında da; dil, kültür, toprak, bayrak birliğine bağlı vatandaşların oluşturduğu siyasal ve duygusal birliktelik tanımıyla millet kavramı yapılmıştır. İlk vazife askerlik, bağlılık, çalışmak, vergi ödemek gibi görevlerin toplumun tüm tabakasına yayılması gerektiği anlatılmış, yurttaşlık bilgisi, birbirimize karşı sosyal sorumluluk, dayanışma gibi evrensel değerlere vurgu yapılmıştır.Ayrıca tarihimizde yaşanan bağımsızlık savaşlarında Türk milleti kendi aralarında teşkilatlanmış, mitingler, yürüyüşler, bildirilerle Türklük şuuru milli iradeye dönüşmüştür. Kongrelerle, Millet Meclisi'nin açılmasıyla, milli hakimiyet kurulmuş, milli gücün temel taşları dizilmiştir.
Kurtuluş savaşlarından yola çıkarak yurdumuzda yaşanan olağanüstü durumlarda nasıl birlik ve dayanışma içindeysek 6 Şubat depremlerinde yıkıma uğrayan illerimizin yeniden oluşumu içinde de aynı duygularla yüklü olacağız. Tarihimize yakışır şekilde oluşturduğumuz organizasyon, kişisel cesaret ve inançla tüm sorumluluğu üzerimize alarak devlet ve millet katkısıyla yedi düvele karşı bu zor günleri aşmaya çalışacağız.