Seçimler yaklaştıkça ben dahil herkes merakla bekliyor ve yazıyor ve hatta bazı yazılanlar sansasyonel yazılar olabiliyor. Neden? Çünkü çok önemli bir süreç başlayacak. Gerçi olacak referandum şu an için çok önemli bir dönemeç; ancak yerel seçimler yine de Eskişehir başta olmak üzere ülkenin genel kaderini çok yakından ilgilendiriyor. Bizim mevzusu kimler aday olacak ve ilçeler bu bahiste ne kadar hesaba katılıyor ya da doğru katılıyor mu? Geçtiğimiz yaz tüm ilçelerimizi tek tek yazmıştım ve bazılarından aldığım nabza göre; şehir merkezine epey uzak hissediyorlar kendilerini. Köydeki seçmen ne tramvaya göre oyunu verecek ne de sadece şehiriçi mevzulardan herhangi birine göre. Bana sorarsanız ilk iş kültür sanat konusunda köylere tiyatro ve diğer kültür sanat etkinliklerinde ayrıcalıklı kartlar olmalı. Ama duyabiliyordum ki bu dediğim bazılarını güldürmekte. Evet, gülmeye devam edelim. Hatta ilçelere de tiyatrolar gitmeli, evet bu daha komik oldu.

***


Geçen gün Alpu'ya gittim ve yollar neredeyse tuzak. Evet, kış yaşıyoruz ve sert geçiyor ancak bu yollarda yarım metrelik çukurların orada kalacak olmasına mazeret olamaz. İnanmayan gitsin Alpu'ya. Şehir merkezinden ilçeleri yazmak evet kolay ama gitmen gerek, köyleri görmen gerek. Muhtarları tanınan gerek. Ben yolu kötü olan ilçe ve köy olmasının çok anormal olduğuna inanıyorum.

***

Alpu gibi eminim birçok ilçe yolu şu an aynı vaziyette. Pardon ama biz yollar harika diye övünen bir millet değil miyiz şu anda? Alpu yolu hangi ülkeye ait? Alpu yolundan giden yetkili yok mu? Yoksa herkes korkuyor mu eleştiri yapmaya? Sebep ne? Yollar harika derken, yollar iyi reklamı mı zedelenecek? Yollar iyi değil, benden söylemesi. Japonya'da da kış yaşanıyor. Oralarda böyle çukurlar olmuyor.

***

Zaten Alpu'nun içindeki yolları da gidip görmenizi önersem korkarsınız. Girişten sağa, Mahmudiye yoluna girmeniz yeterli Karayollarının nasıl çalıştığını görmek için. Belediye Başkanı ile geçen sene telefonda konuşmuştuk, zaten ortak birçok tanıdığım var kendisiyle. İyi bir insan ancak dediğim gibi mevzu sadece Alpu değil. Diğer ilçeler de aynı. Geçen gün konuştum bir alt belediye başkanımız ile. Yakında kendisiyle ilçelere gidebiliriz. Geçen yaz yapacağımız gezi bir şekilde gerçekleşmemişti; bence şimdi tam zamanı. İsteyen kendisi de gidebilir, benim gelmeme gerek yok.

***

Evet, yerel seçimler ve Alpu yolu oldu sonuç. Yerel seçime sağlam girmek isteyen Alpu yolundan geçsin. Zira seçim zaferi bence Alpu yolundan geçer. Alpu nezdinde tüm iyi gösterilen dandik yollardan geçer. Bu yol yol değil. Orada olacak kazalardan kim sorumludur? Ama yok Türkiye'de yollar iyi, harika...