Sevgili okurlar:

Türk Milleti olarak belki de Cumhuriyet tarihinin en büyük terör kaosunu yaşıyoruz. Zira en korkunç dediğimiz zamanda bile teröre bu kadar şehit vermemiştik. Din adamlarının ta Osmanlı döneminden itibaren halk üzerinden büyük etkileri olmuştur. Hatta yakın tarihte Tansu Çiller'in Başbakanlığı döneminde, Erzurum'da Başbağlar katliamını protesto için valiliğe yürüyen halkı yatıştırmak için Başbakan Tansu Çiller meşhur ERZURUMLU NAİM Hocadan yardım istemiş ve Naim hocanın valilik balkonundan halka hitap ederek Erzurum halkının herhangi bir taşkınlığa meydan vermeden dağılmasını sağlamıştır.

Bu örnekleri daha ileriye giderek çoğaltmak mümkündür. İşte bu nedenden olacak ki halkımızın bağrına düşen bu ateşi birazcık olsun söndürebilir miyiz diye? Benim de üyesi olduğum Türkiye Hafızlar ve Mevlithanlar Derneği (Genel Merkezi İstanbul'da) Türkiye'nin birçok yerinde, özellikle büyükşehirlerde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ile son zamanlarda çoğalan şehitlerimizin ruhuna ithafen tüm külfetleri kendilerine ait olmak üzere mevlitler tertip edip halkımızın dualarını almak üzere karar almışlar. Şimdiye kadar Ankara, İstanbul, Adana, Adapazarı'ında Türkiye'nin en iyi okuyucularını getirerek mevlitler okutmuşlar ve bunun karşılığında halkımızdan ve devlet adamlarından dua beklemişlerdir.

Son olarak (daha tüm büyük illerde devam edecek) bu Pazar yani 28.02.2016 günü Eskişehir Çarşı Camii'nde öğle namazına müteakiben Mevlit okutmak üzere İl Müftülüğüne resmi müracaatta bulunmuşlar ve İl Müftülüğünün öncülüğünde Türkiye'nin bu dalda en iyi okuyucularını alarak ve masraflarını kendileri karşılayarak ta uzaklardan Eskişehir'deki şehitlerimizin ruhuna okumak üzere gelecekler. Yüce yaradan Bakara Suresinde 'Siz Allah yolunda ölenlere ölü demeyin, belki onlar diridir. Ama siz bilemezsiniz' diyor. İşte gece gündüz aramızda olduğuna inandığımız bu şehitlerimizin ruhu inşallah şad olacaktır. Biz Eskişehirlilere düşen görev ise Pazar günü öğle namazında Çarşı Camiine koşarak şehitlerimiz için okunacak bu mevlide iştirak ederek, Amin nidalarıyla bu güzide hafızlar topluluğuna iştirak etmek olmalıdır. Unutmayalım ki 40 Müslüman bir araya gelip bir kişi hakkında dua etse Allah Teala yapılan bu duaları geri çevirmez. Bu sayede vatan için canlarını veren bu şehitlerimiz yarın kıyamet gününde bizlerin de şefaatçisi olacaktır.

Bu vesile ile şehitlere karşılıksız hizmet etmeye çalışan Türkiye Mevlithanlar Derneği Genel Başkanı Sayın Halil AKINCI ve tüm görev alan hafız arkadaşlarına da teşekkür ediyoruz.