Sevgili okurlar; yeryüzüne inen en büyük mucize şüphesiz ki 6666 ayetten ibaret olan Kur'an-ı Kerim'dir.

Ben kendi hayatımda zaman zaman bu ayetlerin mucizelerine şahit oluyorum. Mesela Enfeal Suresi'nin 28'inci ayetinde Yüce Allah 'Biliniz ki mallarınız ve çocuklarınız sizin için birer fitnedir (imtihan aracı) Biliniz ki Allah katında büyük bir ecir vardır'

Bu ayetle ilgili bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 77 yaşında yıllarca ömrünü yurtdışında geçirmiş bir hacı amca yaşadığı bir olayı bana anlattı. Hayretler içinde kaldım. Olay şu: Bu hacı amcanın bir oğlu yurtdışında. Bir de onun büyüğü Türkiye'de yaşayan bir oğlu var. Türkiye'de yaşayan oğlu kendine göre bir makam sahibi olmuş ancak kumara alışmış. Bir de 100 bin lira borçlanmış. Sonra Türkiye'deki ağabey, yurtdışındaki küçük kardeşine telefon ediyor, 'Alo kardeşim ben burada kumar oynadım ve 100 bin lira borçlandım. Babama selam söyle öldüğünde hisseme düşecek mirastan tekrar sana vermek üzere bana acilen 100 bin lira versin' diyor. Küçük kardeş Türkiye'ye kesin dönüş yapmış babaya yurtdışından telefon edip durumu anlatmış. Yaşlı baba, kendisi daha hayattayken bir kumar borcu yüzünden öldükten sonra hissesine düşecek mirastan mahsup etmek üzere bu parayı istemesine çok üzülmüş.

Bana 'Bahri Bey Kur'an-ı Kerim'de çocuklarla ilgili bir ayet var mı? Bu ayet ne diyor? Ben bilmiyorum. Bana anlatır mısınız?' diye sordu.

Ben de kısa bir araştırma yaparak işte Enfeal Suresi'nin 28'nci ayetindeki 'Biliniz ki mallarınız ve evlatlarınız sizin biçin birer fitnedir. Ve Allah indinde büyük ecir vardır' ayetini bulup hacı efendiye bunu uzun uzun anlattım.

Hacı efendinin tepkisi şu oldu: 'Peki hocam ben bunu evlatlıktan ret etsem ve mirasımdan mahrum etsem olur mu?' Ben de ona bunun hukuki bir konu olduğunu ve ancak hukukçularla koyucu çözebileceğini, işin dini yönünün bu ayet olduğunu anlattım. Bir defa daha Allah kelamının ne kadar mucizevi bir konu olduğunu kendisine izah ettim. Biz de yine bir ayetle, Allah kelamıyla yazıyı bitirelim.

'İşte o günde (Kıyamet günü) malın ve evladın hiçbir faydası yoktur. Ancak Allah'a karşı selim (temiz) bir kalple gelmenin faydası vardır.'