Sevgili okurlar;
Bilindiği gibi spor artık tüm ulusların en büyük övünç kaynağı haline geldi.
Özellikle bu spor dalları arasında futbol ayrı bir yer tutmaya başladı. Bunun en güzel örneklerinden birisi de İspanya'nın Barselona takımı. Sırf Barselona için İspanya'yı ziyaret eden milyonlarca turiste rastlamak mümkün. Bu hangi kentin olursa olsun kazançta o kentin hanesine yazılıyor.
Uzun yıllardır Eskişehir'imizin gururu olan ES ES özellikle son yıllarda herkesin bildiği sebeplerden dolayı çok zor günler geçiriyor. Sebebi ise maddi konu.
Peki bu konu nasıl aşılır. Burada 2 şık var. Birincisi kendi öz evlatlarımızı yetiştirerek uzun vadede konuyu halletmek, ikincisi ise şimdi yapılan yöntem, yani para toplayarak konuyu halletmek. Türk milleti çok cömert bir millettir. Kendi şan ve şerefi için bazı zaman yiyeceğinden kısarak cömertliğini yapar. Bunu daha iyi anlatabilmek için şu örneği vermek yerinde olur.
Fakir bir mahallede bir cami yapımına başlanır ama yıllardır görürüm ki hiçbir cami yarım kalmamış bitmiş. Bilindiği gibi Türkiye'de devlet cami yapmaz ama yapılan caminin görevlilerini ve idaresini kendisi atar.
Burada farklı olan konu camiye yardım yapan vatandaş orada kalıcı bir eserin olacağını ve buraların Kabe'nin şubeleri olduğunu bilerek ve sevabını Allah'tan bekleyerek canı gönülden yardım eder.
İşte burada bir spor kulübüne yardım eden vatandaş gelen topçu kendi öz evladı olmadığı için o dönem transfer olan ve parayı kapan eğer ruhsuz bir topçu ise parayı cebine indirdikten sonra takımın durumun da kötüye gidiyorsa hemen kaçmayı düşünür. Bu nedenle yönetici arkadaşlarımızın futbolcu seçiminde sporcunun geçmişini ve karakterini de araştırarak ona göre transfer yapmasını tüm Eskişehir halkı gibi biz de istiyoruz. 26+26 formülüne uyarak her şeyden evvel bir esnaf olarak şehrimizi ve ES ES'imizi inşallah karınca karanınca desteklemeye devam edeceğiz.
Sadece para için değil, şehrin prestiji için oynayacak bu çocuklara da canı gönülden katılacağız. Ruh olursa azim olursa bakın ne oluyor.
O gün bin atlı çocuklar gibi şendik
O gün bin atlı bir orduyu yendik