Sadece geceleyin değil tüm saatlerde peşi sıra gidilen bir kayboluş şiir, sahiplenmek isteyen bir kedi belki de zihnimizi tırmalayan. Her adımda bu umut renkler ve azalan kuşlar size ne ifade ediyor. Sabırla bekliyoruz akşamı; deniz yok burada, kumrular martıları taşıyor akşamın griyle olan aşkını. Gelmez misin sen de, gelmez misin terkilerinde kaybolan kuşların rıhtımına.

Koray Feyiz parmak uçlarında yazıyor çığlıklarını ve yıkılan tüm savaş evlerine kum taşıyor avuçlarında. Tüm savaş çocukları birer düş onun şiirinde: kanıyor.

-9 Mayıs 1961 yılında Üsküdar-İstanbul'da doğdu. Şair, çevirmen ve
yazar Koray Feyiz, aynı zamanda mühendistir. KTÜ'de Harita Mühendisliği,
ODTÜ'de Yüksek Şehir Plancısı eğitimleri aldı. London Technology Institute'de
'Şehir Psikolojisi' üzerine doktora yaptı. İstanbul Boğaziçi Üniversitesinde Türkiye
Ulusal Temel GPS (Global Positioning System) Ağı ve TUTGAR Referans Sis-
temleri üzerine doçent. Fransızca ve İngilizce biliyor.
Varlık, Dergah, Adam sanat, Milliyet Sanat, Hürriyet Gösteri, Özgür,
Edebiyat, Kitaplık, Şiiri Özlüyorum, Yasak Meyve, Sözcükler, Cumhuriyet Kitap,
Sincan İstasyonu, Evrensel Kültür, Edebiyat ve Eleştiri, Mühür, Yazko Edebiyat, Deliler Teknesi, Yeni Papirüs, Rind Edebiyat, Kıyı, Karabatak, Kurgan Edebiyat,
Yedi İklim, Litras Falsas (Güney Amerika), Four Branches (ABD) ve The Tower
Journal (ABD) gibi edebiyat dergilerinde şiirleri, çevirileri, inceleme, deneme ve
araştırma yazıları yayımlandı/yayımlanıyor.


ÜŞÜMEK

-Üşümek-ten yoruldum!
Ateşim söndü, odam soğuk, gölgenizde bekliyorum.
Pervanesi oldum kalbimde sınadığınız bıçakların,
Kölesi oldum.

Ayrılıklara bir uçak bileti…
Kırkbeşlik bulutlardan tüm
Bu harmanladığım yağmur,
Sizin için değil yalnızca, köpeklerinizin de.
Yüzüm ölü aşklarla kurumuş bir taşlık,
susadım,
Yok su.

Unutmayın, hırlıyım! demiştim
Kalbimde bıçaklarla sınanmaktan;
Bu mavi kalkan altında –üşümek-lere kırgın.
Oysa,
bir zambak kadar güzeldir –üşümek-,
İnce dalları yerlere kadar sarkar,
Duvarları aşar, hendeklerden atlar,
Kırlarda tökezler, düşer, yeniden kalkar.

............

HASAN ERKEK ÜRETKENLİĞİ -2-

Hasan Erkek'in Beyaz Menekşe adlı şiir kitabı, Romanya'da, Academia Internationala Orient-Occident tarafından (çev: Dumitru Ion) yayınlandı. Kitabın tanıtımı 2016'da, 40 ülkeden 60 şairin katıldığı Curtea des Argeş Uluslararası Şiir Festivalinde yapılmış ve Hasan Erkek'e, Avrupa Büyük Şiir Ödülü verilmişti.

Çiçek Prenses adlı ödüllü gençlik oyunu ise, Hong Kong'da İngilizce olarak (Çev: Dr. Volga Yılmaz Gümüş) yayımlandı. Çiçek Prenses, daha önce Mitos Boyut Yayınları tarafından yayımlanmış, İstanbul Şehir Tiyatrolarında (Yön: Ece Okay) ve Sivas Devlet Tiyatrosunda (Yön: Çağman Pala) sahnelenmişti.

Çiçek Prenses'in yayımlandığı bir başka ülke ise Arnavutluk. Fan Noli Yayınevi tarafından Tiran'da yayımlanan oyunu, Arnavutça'ya Diana Çuli çevirdi.

Şairin yeni şiir kitabı Sevdadan Kanadım, Kırmızı Yayınları tarafından yayımlandı. Sevdadan Kanadım, Hasan Erkek'in dördüncü şiir kitabını oluşturuyor.

Prof. Hasan Erkek'in, Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu adlı kuramsal kitabı Opus Yayınları tarafından yayımlandı. Kitap çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında, yazarlık, kuram, dramaturji, örgütlenme, yayımcılık, seyirci gibi konuları içeriyor.

Prof. Erkek'in, çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında yayımlanan bir başka kitabı da, Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Sahnesi adını taşıyor. Yine Opus Yayınları tarafından yayımlanan kitap, yazarın çocuk ve gençlik tiyatrosu alanında uygulamaya dönük yazılarını içeriyor.

Yazara, Direklerarası Yazar Ödülü getiren, Andersen'in Çirkin Ördek masalından yola çıkarak yazdığı Çirkin Ördek Yavrusu Müzikali adlı oyunu Gelengi Yayınevi tarafından yayımlandı. Oyun, Zorlu Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenmiş (Yön: Prof. Dr. Nurhan Karadağ), yurt içinde ve yurtdışında turnelere katılmış ve birçok ödül almıştı.

Gelengi Yayınları tarafından yeni yayımlanan bir başka oyunu Kibritçi Kız Müzikali adını taşıyor. Yine Andersen'in Kibritçi Kız masalından hareket ederek yazdığı ve Zorlu Çocuk Tiyatrosunda kendisinin sahnelediği müzikal, birçok ödül almış, üç yıl sahnede kalmış ve 100 bin dolayında seyirciye ulaşmıştı.

Hasan Erkek'in aynı yayınevi tarafından yayımlanan ve çokça oynanan bir başka oyunu Sevgi Çemberi adını taşıyor. Sevgi Çemberi daha önce Van Devlet Tiyatrosu (Yön: Prof. Dr. Ebru Gökdağ), Kocaeli Şehir Tiyatrosu (Yön: Prof. Dr. Nurhan Karadağ), TÜYAP Çocuk Tiyatrosu (Yön: Taner Barlas) gibi tiyatrolar tarafından sahnelendi.