Sevgili okurlar, Türkiye o hale geldi ki skandalsız bir günümüz geçmiyor.

Son zamanlarda gıdada hile konusu maalesef ailece gidip rahatlıkla yemek yediğimiz, hatta bize çok yakın işyerinden çıkması oldukça bizi sıkıntıya soktu. Çünkü akşama kadar koşturmaya devam edip, rahat olsun diye yemek yediğimiz yerde atı, eşeği bırakın İslam dininde Allah Teala’nın Kur’an’da zikredip yasakladığı domuz eti varmış ve bakanlığın araştırmasında laboratuvar incelemesinde çıkmış.

Yani sadece dedikodu değil işin gerçeği bu hemen burada kısa bir hatırayı sizinle paylaşmak isterim. Geçmiş Diyanet İşleri Başkanlarından birisi ile vefat eden rahmetli Sadık Ahmed’in mevlidi ve anma günü nedeniyle Yunanistan Gümülcine’ye gitmiştik. O gün tören geç bitti bizi misafir ettiler, bir otelde kaldık. Sabah kahvaltıya indim ben sadece peynir ve zeytin yedim. 1 saat sonra başkan indi biz kahvaltımızı kendimiz aldık o başkan diye onu masaya oturtup, kahvaltı tabağını bir garson getirdi. Başkan birkaç lokma almıştı ki garson bana yaklaşıp, bu menünün içinde, salam da var, domuz eti olabilir diye Türkçesi gayet düzgün belki de batı Trakya türlerinden idi, bana yavaşça söyledi. Ben hemen kalkıp başkana, başkanım bu salamda domuz eti olabilirmiş yemezseniz iyi olur, dedim. Hemen başkan da eyvah bu yaşta acaba domuz eti mi yedik diye hemen parmağını ağzına sokup, istifra etmeye çalıştı.

Bu hatırayı hiç unutamam. Peki o öyle yaptı biz şimdi yıllardır o firmadan köfte yedik bunu nasıl hazmedeceğiz? Allah affetsin bilmeden yaptığımız bir hata ve büyük günahlardan ne oldu da böyle oldu? Bunu anlamakta zor, helalinden kazanmak varken niye bu yollara başvuruyorsun. Çünkü müşterin gayet iyi ve bol Müslüman Türk’e niye haram olanı reva görüyorsun?

İşte bunun sonucuna da katlanacaksın. Kendi düşen ağlamaz.