Sevgili okurlar; Bir insanı diğer yaratıklardan ayıran en büyük özellik insan olarak yaratılmanın gereği iyi bir ahlaka sahip olmasıdır.

Bilindiği gibi her canlı öldükten sonra toprak olacak, ancak insanoğlu için esas hayat öldüğü andan itibaren ebedi olarak yaşayacağı hayattır.

Ahiret alemine inanmak bir Müslüman için farzdır, inkar eden dinini tamamlamamış demektir. Bu nedenle ebedi alemde cennet ve cennet nimetlerine kavuşmanın en büyük İslam ahlakından geçer. Zira sevgili peygamberimizin şu sözü ne kadar büyük bir sözdür; “BEN ANCAK GÜZEL AHLAKI TAMAMLAMAK İÇİN GÖNDERİLDİM.”

Bakınız bu çok önemli. Ben sizi cehennem ateşinden korumak için ya da sonsuz ve akılların almayacağı cennet nimetlerine kavuşmanız için değil ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderirim diyor. Zaten güzel ahlaka sahip olan bir insan bunların hepsini ebedi alemde görecektir. Bunun en büyük etkeni de güzel ahlakla olacaktır.

Ne kadar ibadet etsen de İslam ahlakına sahip olmadan bu makamı yakalaman mümkün olamaz. Peki nedir güzel ahlak başlıca Allahı’n emrettiği şeyleri yapmak, onun yasakladığı şeylerden uzak durmak genel olarak hepsi bunun içinde zaten vardır.

Gençlerimizin özellikle yüce peygamberimizin hayatını okuyarak onu örnek almaları ve ona göre yaşantılarını dizayn etmeleri gerekmektedir. Aman bu zamanda öyle şey olur mu canım demek hiçbir zaman geçerli mazeret değil. Bir Müslümanın bu zamanda İslam ahlakıyla yaşaması her zaman mümkündür. Ebedi saadetin yolu da bundan geçer. Ahlakı düzgün olmayanın hem dünyada hem de ahirette işi çok zor olur; bunu da böyle bilmek gerekir.