Alper Çabuk

Tüm Makaleleri

Alper Çabuk

Dünya Sahnesindeki İnsanlık Dramı

Hayatın bana öğrettiği bir şey var. Eğer başkalarının dertleriyle dertlenen biriyseniz, dünya sizin için gerçek bir cehennem.

Afeti Yönetmek Değil, Dirençli Olmak

3 Nisan tarihinde Tayvan’da 7.4 büyüklüğünde son 25 yılın en büyük depremi yaşandı. Depremin merkez üssü Tayvan'ın doğu kıyısında Hualien kentinin 18 kilometre güneyinde yer aldı.

Eşitsizliğin Adı

Şimdi herhangi bir yerde sadece 100 kişinin yaşadığı bir köy düşünülelim. Bu köydeki yaşayan kişilerin kökenlerine dağılımı 57 Asyalı, 21 Avrupalı, 14 Kuzey ve Güney Amerika'lı, 8 Afrikalı şeklinde ol...

Elektrikli Otomobillerin Gözden Kaçan Gerçeği

Yıllarca köşe yazılarımda elektrikli otomobilleri ve diğer kara taşıtlarının sıfır emisyon vaatleri nedeniyle hararetli savunuculuğunu yaptım.

Tüketmek ve Tükenmek

"Disiplinlerarası Sürdürülebilir Deprem Yönetimi Çalıştayı”, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tasarruf Ekonomisi ve Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 14-15 Mart 2024 tarihleri...

Rüzgar

Bu yılki birkaç yazımda Türkiye’nin ve Japonya’nın depremlere karşı yaklaşımlarını ve Japonya’nın bu konudaki başarısına karşı, bizim ülke olarak başarısızlığımızı yazmıştım.

Bir Başka Başarısızlık Hikayesi – devamı

Geçen haftaki yazımda Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan kazadan bahsetmiştim.

Bir Başka Başarısızlık Hikayesi

2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yapılan Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Madeninde 13 Şubat 2024 tarihinde saat 14.28’de meydana gelen heyelan büyük bir trajediye yol açtı.

Farkındalık

Her insanın kendi hikayesi vardır. Hiçbir zaman önyargılı olmamak gerekir zira gerçekler bizi şaşırtabilir.

6 Şubat

Çok büyük acı... Unuttuk... Bu büyük acılardan bile ders çıkaramadık...