Sevgili okurlar,

Geçtiğimiz haftanın en önemli konularının başında Yunanistan başbakanı Miçsotakis’in Türkiye ziyareti idi. Ben daha evvel defalarca ziyaret ettiğim Kariye camii konusunda Yunanistan başbakanının serzenişte bulunması benim tuhafıma gitti.

Çünkü ben birkaç kez merhum Sadık Ahmedin mevlidi için Türkiye Mevlidhanlar Derneği olarak eşi Ayşa Sadık Ahmedin davetlisi olarak Gümülcine’ye gittim ve orada ecdat yadigarı birçok eser gördüm ve onlar istedikleri gibi onlarla oynamışlar ve ayrıca Kariye camiinin hiçbir şekline dokunulmamış ve hem ibadete açılmış hem de yine eskiden olduğu gibi turistlerin ziyaretine açık daha da güzelleşmiş. Yunan başbakanın tüm sancısı orada Müslümanların ibadet etmesi yoksa Kariye Camii günün her saatinde açık ve ziyaret de mümkün.

İşte yabancıların İslam’a bakış açısı bu. Almanya’da Türk öğrencilerin kaldığı bir yurda devamlı gelen bir alman vatandaşı bir gün öğrenciler namaz kılarken görüyor ve bir daha o yurda adımını dahi atmamış. Burada namaz kılınıyor diye. Bir de Hamas konusunda Filistin devlet olsun diye imza atan Yunanistan oradan ayrılınca hemen Hamas için terör örgütü diye hemen damgayı vurmuş. İşte hak dindeki olmayan yabancıların inanç ve sözleri bu kadar.

Ey Miçsotakis sana ne oluyor da Kariye Camii aynen durduğu halde karın ağrısı çekiyorsun. Çünkü camide hiçbir değişim yok. Yine turist olarak gir incelemeni yap çık ibadet seni neden bu kadar ilgilendiriyor. İşte güzel yurdumuza yabancıların bakışı bu. Ellerinde imkan olsa bizi bir kaşık suda boğarlar. Allah onların eline fırsat vermedin.