Eskişehirspor’un Ulaş Entok başkanlığındaki mevcut yönetimi; kulübün eski başkanları, eski yöneticileri, belediye başkanları ve şehrin söz sahibi kişileri tarafından ortak aday olarak işaret edilmiş ve 2 Haziran 2024’te göreve gelmişti. O günden bu güne kadar geçen süreçte yönetimin iyi işlere imza attığını söyleyebilirim.

ETİ ile buzların erimesi ve tekrar kulübün ana sponsoru olmasına ikna edilmesi önemli bir hamleydi. Bu anlaşmayla kulübün kasasına 4 Milyon TL girdi.

Geçtiğimiz ay tesislerde ilimizden ve çevre illerden 30’a yakın takımın katılımıyla ‘Yaşasın Altyapı’ turnuvası yapıldı. Kulübün böyle bir organizasyon yapmasının olumlu bir hava getirdiğini düşünüyorum.

Fabrika Futbol Okulları’nda ciddi mesai harcanıyor. Kitap okuma saati, tesislere yapılan mini kütüphane yine olumlu işler. Futbol eğitimleri konusunda biraz daha kalite gelirse orası da rayına girecek.

Hummel ile anlaşma sağlandı. 2024-2025 sezonunda formaları Hummel üretecek ve 4 farklı ilde mağazalarda formalar satışa çıkacak. Uzun süredir taraftarın istediği bir konuydu.

Forma sırt sponsoru AcnTURK Sigorta oldu. Buradan da gelir elde edildi.

Yönetim kurulunun Çarşamba akşamı kendi arasında yaptığı toplantıda 3 Milyon TL toplaması önemliydi. Bu para transfere harcanacak.

Saha dışında bunlar yaşanırken, saha içinde önce teknik direktörünü belirleyen daha sonra transfere başlayan bir yönetim izledik. Deneyimli teknik adam Ergun Ortakcı büyük umutlarla takımın başına geldi. Tek hedef şampiyonluk. Tanıdığı bildiği isimleri yönetimden talep etti. Bazıları alındı, transfer devam ediyor. Takım ağustos ayının ortasında top başı yapacak. Saha içi için şu an net ifadeler kullanmak zor. Açıkçası alınan isimlerin çoğu için net bir fikre sahip değilim. Araştırıyoruz, soruyoruz genel olarak iyi referanslar geliyor. Umarız saha içinde birbirine uyum sağlayan, takım olabilen, saha içi ve dışında disiplinli, hedefe odaklanmış bir takım izleriz. Çünkü saha içinde başarı gelirse saha dışında yapılan olumlu işler değer kazanır.

Kulüpte bunlar yaşanırken, biraz da kafamızı şehre çevirelim. Eskişehirspor özelinde neler oluyor diye bakalım.

Haziran ayında Odunpazarı Belediyesi yanında bulunan otopark alanında açılan Yöresel Ürünler Festivali Eskişehirspor yararına düzenlendi. Kulüp gelir elde etti.

Hem AK Parti hem CHP’liler kulübü ziyaret etti.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler kulübü ziyaret ederek yönetime başarı diledi.

Açıkçası genel kurul öncesi ‘Oluşacak yönetime destek olacağız’ söylemlerinin biraz ağır ilerlediği gerçeği var. Bu işlerin biraz daha somut olması gerekiyor. Destek desteği getirir düşüncesiyle hareket edilmeli. Birilerinin topa girdiğini görenler belki destek için hamle yapacak. Ama kimsenin net bir şekilde bir şey yapmadığı ortamda günler geçip gider...

Artık söz haziran ayında söz verenlerde.

İyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışan bir yönetim var.

Bu kulübün yaşamasını istiyorsak herkesin bu işin içine çekilmesi lazım.

Bursaspor en yakın örnek. Demek ki şehrin futbol takımı üzerinde kenetlenmesi sağlanabiliyormuş.

Eskişehirspor bu güç birliğine yıllardır hasret…