Eskişehir futbolunda özellikle son 2 sezondur dikkatleri üzerine çeken Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olduktan sonra, 3. Lig’de Play-Off oynama başarısı göstermişti.

Saha içi ve saha dışında doğru hamlelerle yönetilen kulüp, Eskişehirli futbolseverlerin alkışını aldı.

Ancak Üniversite ekibi bu sezona başlarken akıllarda soru işareti uyandırdı. Gruptaki hemen hemen tüm takımlar antrenmanlara başlarken, temsilcimizden bir süre ses çıkmadı. Rektörlük seçimi öne sürülürken, arka plandaki iddia bir hayli büyüktü.

İddia şuydu; Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü satılıyor!

Yaklaşık bir ay önce duyduğum bu iddianın şu günlerde doğruluk payı şaşırtan cinsten…

Evet, Anadolu Üniversitesi’nin satılması konusunda görüşmeler yapılıyor. Bunu kimse yalanlayamaz. Ankara’da üst makamlara yakın kişilere siyasi aracılarla ulaşıldı. Ankaralı ancak Eskişehir’de iş yapan bir iş insanının kulübü alma konusunda hamle yaptığı öğrenildi.

Konuya hakim olan Eskişehirli siyasiler de var.

Süreç bu şekilde ilerliyor. Durumun gerçekleşme ihtimali yüksek duruyor. Üniversite’nin içinde bu konu epey dillendiriliyor. Birçok kişinin bilgisi var. Ancak sessizlik hakim. Kimse süreci bilmiyor gibi davransa da her şey apaçık ortada.

Edindiğim bilgilere göre iddialı bir kadro kurulacak. Hedefi kovalayabilecek bir takım oluşturma gayreti var. Bir diğer edindiğim bilgi, satış işlemi ne zaman gerçekleşir kestirmek zor bu sebeple mevcut yönetimle bir sezon daha devam edilme durumu var.

Kısacası satış gerçekleşirse güçlü bir yönetim, güçlü bir takım planlanıyor.

Geniş perspektiften bakacak olursak ilimizde güçlü bir kulübü elbette herkes ister.

Ancak akıllara şu soru geliyor,

Eskişehirspor’dan ümit kesildi mi?