Eskişehirspor yönetiminin en dikkatli olması gereken dönem başladı.

Yönetimin ilk hedefi teknik direktörü belirlemekti. Ergun Ortakcı isminde hem fikir oldular.

Şimdi artık yeni rota transfer.

Bu noktada kulübün hata payı bir hayli az.

Harcayacak ne kadar para var bilemiyoruz ancak sokağa atılacak 1 lira dahi yok!

Yönetim de bunun bilincinde. Kendileriyle yaptığımız her görüşmede benzer sözleri onlardan da duyuyoruz. Ayakların yere bastığını, fazlasıyla düşünerek hareket ettiklerini bugün itibariyle söyleyebilirim.

***

Başkan Ulaş Entok’un yanı sıra yöneticiler, Niyazi Çelik, Safa Üstünbaş, Ahmetcan Akdemir gibi isimler geçen sezon da yönetimdeydi. Yani Bölgesel Amatör Lige yabancı değiller. Yapacakları hamlelerin benzerlerini geçen sezon yaşayarak tecrübe ettiler. Aralarında ders çıkarılacak transferler de vardı… Umarım gereken dersleri çıkarırlar.

***

Eskişehirspor’un potansiyelli futbolculardan kurulu bir kadroyla yola çıkması gerekiyor. Sadece bu sezonu düşünerek yapılacak ‘BAL’ın all-starı’ minvalindeki transfer politikası bizi ileriye taşımaz. Aldığın zaman birkaç sezonu kurtarabilecek isimler şart.

***

Kurulacak kadroda en dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de karakterli bir futbolcu grubu oluşturmak. Bu çok önemli. Saha dışındaki atmosfer de bir takım için önemlidir.

***

Şu günlerde gündemde birçok isim var. Bunlardan biri de 3. Lig’deyken Eskişehirspor’a karşı Hacettepe forması giymiş olan forvet Aybars Garhan.

3. Lig’de ikinci devre iki takım arasında Ankara’daki maç 1-1 sona ermişti. Hatta o gün yeni transferler ilk kez forma giymişti. Es Es o gün 1-0 öne geçmiş, son dakikalarda Aybars Garhan skoru 1-1 yapmıştı. Eskişehirspor taraftarı önüne gidip sevincini abartmış, bununla da yetinmeyip maç sonu o çirkin el hareketini yapmıştı. Böyle bir futbolcuya şanlı forma ödül gibi olur. Gerek yok…

O gün stadyumda olanlardan biri de bugünkü başkan Ulaş Entok’tu.

Muhtemelen o el hareketini görmüştür…