Nisan ayı ortalarında Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Eskişehirspor’un geleceğini konuşmak ve kurtuluş reçetesini çıkarabilmek adına geniş çaplı bir toplantı organize etmişti.

Bu toplantı sonrası Vali Hüseyin Aksoy’a ziyaret yapılacağı belirtilmişti. Beklenen ziyaret Cuma günü yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdal Şahbaz Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ile bir araya geldi.

Basına kapalı yapılan toplantı sonrası Valilik önünde gazeteci arkadaşlarımızla birlikte açıklama bekledik. Ancak başkanlar, “Daha sonra açıklama yaparız” dedi. Israrlı sorularımız sonrası Ünlüce, “Şimdi konuşmayalım ama güzel olacak”, Ataç, “Henüz ortada net bir şey yok”, Kurt ise, “Şu an olumlu. Görüşmeler sürecek” dedi.

Peki, içerde ne konuşuldu?

Bundan sonra ne olacak?

Siyasilerin ana hedefi ne?

Nasıl bir Eskişehirspor dizayn edilmeye çalışılıyor?

Önce ilk sorunun cevabıyla başlayalım. Vali Aksoy’a bilgiler verildi. Onun fikri dinlendi. Vali Aksoy, “Biz Eskişehir Valiliği olarak Eskişehirspor’un yanında yer aldık, almaya da devam edeceğiz. Eskişehirspor’u destekledik, destekleyeceğiz. Oluşacak yönetimin de yanında olacağız” minvalinde bir açıklama yaptı. Kulübün yanında olduğunu yineledi.

Yakın zamanda bir toplantı daha yapılacağını öğrendim. Eskişehir’deki kanaat önderleri bir araya gelecek. Milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları, oda başkanları gibi…

Ana düşünce ‘ortak bir yönetim oluşturmak’. Herkesin desteğini alabilecek, siyasi dalgalanmaların içinde yer almayacak bir yönetim…

Gelelim ana hedefe…

Net bir biçimde kulübü siyasetin dışında tutmak istiyorlar. ‘Hepimiz Es Es taraftarıyız’ mesajları veriliyor. Bu çatının altına herkes gelsin düşüncesi hakim. Bu aklı oluşturabilecek ve devam ettirebilecek bir yapı kurulması için çaba sarf ediliyor. Eski başkanlardan değil, yeni bir yapı, yeni bir yüz, dinamik bir yönetim olması isteniyor. Kulüp A partisine veya B partisine yakın olmasın, siyasetten bağımsız bir kulüp olsun ve tüm şehri de kapsasın, hedeflenen bu…

‘Eskişehirspor için hep beraber!’ mottosuyla.

Bir diğer hedef, aslında beni de şaşırtan 26 Mayıs’ta yapılacak genel kurulda ilk oturumda yönetimi oluşturmak. Yönetim oluşup BAL’da mücadele etmek için kolları sıvarken, Vali, il başkanları, oda başkanları gibi isimlerden oluşacak üst kurulun kulübün geleceği ile ilgili çalışmalar yapacağı belirtiliyor.

Toparlayacak olursak, artık Eskişehirspor’un siyasi çatışmalara girmeden herkesin ortak aklıyla, şehrin birlikteliğiyle yönetilmesi isteniyor. Aslında yıllardır herkesin istediği yapı bu.

O parti, bu parti demeden Eskişehirspor etrafında toplanabilmek çok önemli.

Artık bazı şeylere gerçekten sıfırdan başlamak lazım. Bu düşünce yapısı ‘Eğer ki hayata geçerse’ kulüp adına çok önemli bir adım atılmış olur. Elbette para çok önemli, proje çok önemli ama şu birliktelik sağlanabilirse en büyük adım atılmış olur.