Eskişehirspor Kütahyaspor'a da kendi evinde yenilerek ligin dibine demir attı. Bu maç Siyah-Kırmızılılar için ligde 'var olup olmama' maçıydı. Mavi Şimşekler karşısında alınacak üç puan solunum cihazında yaşam savaşı veren Kırmızı Şimşeklere azda olsa nefes aldıracaktı.
Maalesef Eskişehirsporlu futbolcuların galibiyeti çok istemelerine rağmen Kütahyaspor karşısında yapılan bireysel hatalar sonucu alınan mağlubiyet çok pahalıya mal oldu.
Siyah-Kırmızıların ligde 'var olup olmayacakları' belirleyecek önünde iki önemli maç var. Bu hafta sonu deplasmanda Elazığspor ve ilk yarının son maçı olacak kendi sahasında oynayacağı Nevşehir Belediyespor maçlarından mutlak ama mutlak 6 puan çıkarmak zorunda. Hiç olmazsa ligin ikinci yarısında ligde kalma umudunu sürdürebilsin. Bu iki maçtan 6 puan alamazsa bana göre ligin ikinci yarısındaki maçlar formalite maçları olur.
BİREYSEL HATALAR MAĞLUBİYETE NEDEN OLDU
Eskişehirspor TFF 3. Ligin 15. Haftasında sahasında Belediye Kütahyaspor'u konuk etti. Siyah Kırmızılı takım 7 golün atıldığı maçta rakibine 4-3 mağlup oldu. Aslında Siyah Kırmızılı takım mağlubiyeti hak eden bir futbol oynamadı. Bana göre son haftaların en başarılı futbol sergiledi. Maçın skoru böyle olmamalıydı. Ancak yapılan bireysel hatalar, yakalanan fırsatlar golle sonuçlanabilseydi Eskişehirspor, Kütahyaspor karşısında galip gelebilirdi.
Karşılaşmaya istekli başlayan taraf Siyah-Kırmızılar oldu. Maçın 7. dakikasında Talha ceza alanı içinde topa elle müdahale etti. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Tolga Yakut topla kaleciyi ayrı köşeye göndererek Eskişehirspor'u 1-0 öne geçirdi.
ERAY KENDİ KALESİNE ATTI
Karşılaşmanın 18. dakikasında Yusuf'un ortasında Eskişehirspor'un savunma oyuncusu Eray'ın dokunuşunda top Eskişehirspor ağlarına gitti. Bu golün henüz şoku yaşanırken23. Dk'da Yusuf Emre'nin kritik bölgede kaptırdığı topta Yusuf topu Eskişehirspor ağlarına göndendi. Kütahya ekibi 2-1 öne geçti.
İKİNCİ PENALTIYLA BERABERLİĞİ YAKALADI
Eskişehirspor, yenik duruma düştüğü maçta 29. dakikada skoru eşitlemeyi başardı. İsmail Berkay'ı ceza alanı içinde düşürünce hakem ikinci kez penaltı noktasına gitti. Tolga Yakut yine topun başına geçti. İkinci penaltı vuruşunu da ayrı köşeye gönderirken Eskişehirspor da skoru 2-2 yaptı.
YUNUS EMRE VE ONUR KAÇIRDI
Bu golden hemen bir dakika sonra 32. dakikada Onur Bayramoğlu'nun ortasında Yunus Emre müsait pozisyonda topu dışarı gönderirken Eskişehirspor bir golden oldu. 39. dakikada Yusuf kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti ve skoru 3-2 yaptı. İlk yarının uzatma pozisyonunda Onur Arı'nın şutunda top direkten döndü.
ONUR ARI SKORU EŞİTLEDİ
İkinci yarıya Eskişehirspor hızlı başladı. Maçın 51. dakikasında Onur Arı, düzgün bir vuruşla skoru 3-3 yaptı. 62. Dakikada Erdinç'in kafa vuruşunu Efehan son anda kornere tokatladı. 85. Dk'da ceza sahası içerisinde kalabalığın içerisinde Emrah'ın kafa vuruşunda top bir kez daha Eskişehirspor'un kalesinin ağlarıyla buluştu.
ERAY NET POZİSYONU DEĞERLENDİREMEDİ
87. Dakikada Bartu'nun kafa vuruşunda top direkten döndü. Altı pas içinde önüne düşen topu Eray dışarı attı. Eskişehirspor çok net fırsattan yararlanamadı.
SARI VE KIRMIZI KART GÖRME HASTALIĞI
Eskişehirspor TFF 3. Lig 1. Gurupta en çok sarı kart gören takım. Her maçta 3-4 hatta 6 sarı kart gördü. Kütahya maçının uzatma bölümünde Bartu ikinci sarı kartı görürken kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Bu maçta da Hasan Ulaş Uygur, Tolga Yakut, Arda Okumuş ve Bartu Göçmen sarı kart gördü.
Galibiyet umuduyla çıkılan maçta Eskişehirspor evinde Kütahya Belediyespor'a 4-3 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte Eskişehirspor galibiyet özlemini 6 maça çıkardı.
YENİLGİYİ HAK ETMEDİK
Kütahya ekibi karşısında Siyah-Kırmızılı futbolcuların kaçırdıkları ne goller adeta saç baş yoldurdu. Yunus Emre ve Eray çok net iki fırsatta topu dışarı attı.Uzatmalarla 101 dakika oynanan karşılaşmada kaçan goller oynanan futbolla Eskişehirspor bu sonucu hak etmedi.
Kaçan balık büyük oldu.
* * *

YILMAZ BÜYÜKERŞEN ÖDÜLE DOYMUYOR
Yaklaşık bir ay önce Bursa'da düzenlenen Cumhuriyet Balosu ve Cumhuriyet Ödülleri töreninde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e '2022 Cumhuriyet Ödülü'verildi.
30 Ekim 2022 tarihinde Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD) tarafından 2017 yılından bu yana verilen Cumhuriyet Ödülleri sahiplerini buldu.
Yılmaz Büyükerşen'e 2022 Cumhuriyet Ödülüverildi.
BUMİAD Başkanı Şaban Bozdemir, Başkan Büyükerşen'e teşekkür ederek, 'Bugüne kadar ülkemize, insanımıza ve insanlığa karşılıksız hizmetleriniz, üstün çalışmanız ile Cumhuriyetimizin yaşatılmasına yapmış olduğunuz olağanüstü katkılarınıza takdirlerimizin ifadesi olarak bu belgeyi sunmaktan onur duyuyoruz' diyerek övgüler yağdırdı.
BU KEZ DE 'SANAT'A KATKI' ÖDÜLÜ
Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneğinin (BRHD) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e 'Sanata Katkı Ödülü' verildi.
Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği'nin 52. yıl büyük sergisi Ankara'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapıldı. Prof. Dr. Mehmet Haberal, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, milletvekilleri ve sanatseverleri buluşturan sergide, sanata katkı ödülüne Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen layık görüldü. Büyükerşen'e ödülünü Prof. Dr. Mehmet Haberal verdi.
* * *
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 23 yıllık görevi süresince sayısını tam olarak hatırlamıyorum birçok ödül aldı.
Bunlardan bence en önemlisi '2022 Cumhuriyet Ödülü've yaşamı boyunca üniversite hocalığı, rektörlüğü ve belediye başkanlığı dönemlerinde sanattan kopmayan, sanatla iç içe olan Yılmaz Büyükerşen'e verilen 'Sanata Katkı Ödülü'.
Birileri eleştire dursun. Eskişehir dışında yaşayanlar Yılmaz Büyükerşen'in bu şehre kazandırdıklarını bizden daha iyi biliyor. Bu nedenle ödüle doymuyor.
* * *

Z KUŞAĞI 'MİLLET İTTİFAKI' DEDİ
ORC Araştırma, Z kuşağıyla yaptığı son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. 'Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?' diye sorulan ankette %19,5 ile kararsızlar yer alırken, CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı, AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na %15,1 fark attı.
ZİRVEDE KARARSIZLAR VAR
ORC Araştırma 27-30 Kasım tarihleri arasında 42 ilde yapılan ankette, 'Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?' diye soruldu. Ankette yüzde 19,5 ile kararsızlar zirvede yer aldı.
İKİ İTTFAK ARASINDAKİ FARK %15,1
Ankette ikinci sırada %19,1 ile CHP, üçüncü sırada %16,5 ile İYİ Parti, dördüncü sırada %13,5 ile AK Parti, beşinci sırada %7 ile MHP yer aldı. Böylece CHP ile İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 35,6 olurken, AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'nın oy oranı ise %20,5 oldu. Böylece iki ittifak arasındaki fark %15,1 olarak hesaplandı.
Diğer partilerin oy oranı şöyle:
HDP : %5,5
TDP : %4,2
ZP : %4,0
DEVA : %3,1
Gelecek : %2,2
BTP : %1,8
Y. Refah : %1,6
Diğer : %2
* * *


KISSADAN HİSSE:

Her şey insanın kafasında biter
Yenildiğinizi düşünüyorsanız, yenilmişsinizdir.
Cesur olmadığınızı düşünüyorsanız, korkaksınızdır.
Kazanmak istiyor fakat kazanamayacağınızı düşünüyorsanız, kesinlikle kazanamazsınız demektir.
Kaybedeceğinizi düşünüyorsanız, çoktan kaybetmişsinizdir.
Dışarıdaki dünyaya çıktığınızda anlayacaksınız ki başarı, ancak onu istediğiniz takdirde gelecektir.
Herşey insanın kafasında biter.
Alt edildiğinizi düşünüyorsanız, alt edilmişsinizdir.
Yükselmek için yüksek düşünmelisiniz.
Bir ödülü kazanmadan önce kendinizden emin olmalısınız.
Yaşam savaşını kazanan her zaman, en güçlü ya da en hızlı olan değildir.
Er ya da geç kazanan kişi, kazanacağını önceden düşünebilen kişidir.
* * *

FIKRA:
Kıllık Olsun Diye
Bir uçak yolculuğu sırasında 2 adet ilginç yolcu bulunmaktadır. Bunlardan biri eşek, diğeri papağandır. Bu ikiliden papağan bayağı bir haylazdır ve çağırma düğmesine basarak hostesi rahatsız eder durur. Hostes gelip 'buyrun' dediğinde de; 'hiiiç, kıllık olsun diye bastım' der. Bunu gören eşek bu durumdan hoşlanır ve 'ulan bi de ben yapayım' diyerek basar çağırma düğmesine. Hostes gelir; 'buyrun ne vardı?'. Eşek: 'hiiiç, kıllık olsun diye bastım' der. Hostes çileden çıkar ve papağanla eşeği uçaktan atar. Aşağı düşmekte olan eşek, papağanın uçmakta olduğunu görür ve ondan yardım ister. Papağan da ekler tabi;
- 'Ulan madem uçmayı bilmiyon, ne diye kıllık yapıyon?'.
* * *