Eskişehir Şehir Hastanesi hizmete girdiğinde birileri hem yapım modeline hem de şehirden uzak olmasını eleştirdiler.
Bazıları ise “Bu kadar büyük hastane yerine butik hastaneler yapılmalıydı” dedi…
Yaşadığımız pandemi döneminde çok acil hastalar dışında Kornavirüse (COVID-19) yakalanan binlerce hastayı yeniden sağlıklarına kavuşmaları için tedavi edildi. İşte o zaman önemi daha çok anlaşıldı…
6 bloktan oluşan bin 150 yatak kapasiteli 15 ayrı branşta hizmet veren Eskişehir Şehir Hastanesine Afyon, Kütahya, Bilecik, Uşak, hatta zaman zaman daha uzak illerden bile gelip tedavi olan hastalar oldu...
Yunus Emre Devlet Hastanesi de öyle…
Ne çabuk unuttuk 8-10 kişilik odalı Devlet ve SSK Hastanelerini…
Odalarda hamam böcekleri cirit atıyordu…
Şimdi ise tek ve iki kişilik odalarda, içinde banyo ve tuvaletleri olan adeta 5 yıldızlı otelde kalıyormuşuz gibi tedavi oluyoruz…
Bu vesile ile Şehir Hastanesini Eskişehir’e kazandıran eski AK Parti Milletvekili, Kültür Turizm ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’ya bir Eskişehirli olarak şükranlarımı sunuyorum…
Bir teşekkür de Şehir Hastanesinin ilk Başhekimi şimdi İl Sağlık Müdürü olan Doç. Dr. Yaşar Bildirici’ye…
Devlet Hastanesini cumartesi-pazar iki günde sorunsuz bir şekilde Şehir Hastanesi’ne taşıyarak hizmet vermesini sağladı…
6 YILDA 14 MİLYON HASTA MUAYENE OLDU
Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekim Vekili Fatih Alper Ayyıldız, hastanenin 6 yılda 14 milyon muayene sayısına ulaştığını açıkladı…
Bu rakam nerede ise ülkemizin en büyük ve en kalabalık nüfusu barındıran İstanbul kadar…
Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesinin üzerinden 6 yıl geçti. Bu süreç içerisinde İstanbul nüfusu kadar hasta muayene oldu…
333 bin metrekare kapalı alanda konumlandırılan Şehir Hastanesi, 1150 yatak kapasiteli 6 bloktan oluşuyor. 2 bin 300 araçlık otopark kapasitesine sahip. Ayrıca deprem izolatörleri ile de en güvenli sağlık üssü...
Tam donanımlı 37 ameliyat salonunda 15 ayrı branşta Eskişehir halkına hizmet vermekte. 19 bini A grubu olmak üzere gerçekleştirilen 330 bin ameliyatla şehrimize ve bölgemize son derece başarılı hizmetler veriyor...
6 yılda 330 bin ameliyat. Bu rakam Eskişehir tarihinde bugüne kadar gerçekleşmemiş bir rekor…
Kalp Merkezi ve Koroner Anjiyografi Ünitesinde 6 yılda 24 bin anjiyografi, 1000'in üzerinde ise açık kalp operasyonu gerçekleştirildi…
Buda ayrı bir rekor…
YANIK TEDAVİ MERKEZİDE VAR
Şehir Hastanesi hizmete girmeden önce ilimizde yanık tedavisi yapılmıyordu. Sadece ön tedavileri yapılıp Ankara’ya gönderildiğini her halde hatırlamayan yok. Hani birilerinin çok eleştirdiği Şehir Hastanesinde Yanık Merkezi de var. Artık hastalar Eskişehir dışındaki hastanelere gönderilmiyor. Yanık Merkezi 8 servis ve 4 yoğun bakım yatağından oluşmakta. Yatan hastaların tedavisi bu konuda eğitim almış uzman hekim ve hemşirelerden oluşan bir ekip tarafından yürütülmekte. Merkezde yanık ile gelen tüm hastalara tedavileri için gerekli olan ameliyat ve pansumanları uygulana biliyor...
29 BİN DOĞUM GERÇEKLEŞTİ
Geçmişte Doğum Hastanesi yatak kapasitesi açısından kısıtlıydı. Bu nedenle aileler özel hastaneleri tercih etmek zorunda kalıyorlardı... Bugün de özel hastaneleri tercih edenler de var. Ama geçmişteki gibi zorunluluktan değil…
Şehir Hastanesinin içerisinde olan doğum bölümünde 6 yılda 29 bin doğum gerçekleşti…
Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekim Vekili Fatih Alper Ayyıldız, bu sayı ile Eskişehir'de bu alanda en yüksek sayıya ulaşan sağlık kuruluşu olarak anne ve bebek dostu hastane ilkesiyle kaliteli hizmet sunduklarının altını çizdi…
Ayyıldız, "Erken doğum ve doğuma bağlı komplikasyonları da yönetebileceğimiz 4'üncü basamak Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ile şehrimizin en yeni üyeleri bebeklerimize kucak açıyoruz" dedi…
6,5 ton kilo kaybına ulaşıldı
Şehir Hastanesi hizmete girmeden önce Eskişehir’de obezite hastalarının tedavileri yanlış hatırlamıyorsam sadece ESOGÜ TIP Fakültesi Hastanesinde tedavi görebiliyorlardı. Yatak sayısı kısıtlı olduğu için de başvuran hastalar çaresizlerdi veya Ankara, İstanbul’a gitmek zorunda idiler. Bugün ise Şehir Hastanesinin içerisindeki Obezite Merkezinde sorumlu hekim, koordinatör diyetisyen ve psikologdan oluşan komple bir ekiple hastaların kilo kaybı ve hasta motivasyonu sağlanabiliyor...
Bu olanaklardan 6 yılda 2 bin hasta faydalanmış. Toplamda 6,5 ton kilo kaybına ulaşılmış. El cerrahisi, Replantasyon Merkezi, Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Merkezi, Yutma Güçlüğü Rehabilitasyon Merkezi, İşeme Rehabilitasyon Merkezi, Ergoterapi Merkezi ile oldukça gelişmiş bir sağlık üssü konumunda. Uyku Merkezinde ise hastaların her türlü uyku bozukluğunun tanı ve tedavisi yapılıyor…
Türkiye'de açılan dördüncü
adlÎ psikiyatri servisi
Ayyıldız, Yüksek Güvenlikli Adlî Psikiyatri (YGAP) biriminin 2019 yılında hizmete başladığını hatırlatarak, "YGAP birimi ceza sorumluluğu olmayan hastaların yatarak veya ayaktan tedavi yapıldığı kapalı adlî psikiyatri servisleridir. Türkiye'de ise şehir hastaneleri bünyesinde kurulmuş YGAP birimimiz Türkiye'de açılan dördüncü adlî psikiyatri servisi olmuştur. YGAP birimimiz 8 ayrı servis toplam 100 yatak kapasitesinde hizmet vermektedir" dedi…
Hatırlayalım…
Şehir Hastanesi Hizmete girmeden önce kanser hastaları yine ESOGÜ TIP Fakültesi Onkoloji Merkezinde tedavi görüyorlardı…
SSK Hastanesinde de Onkoloji Bölümü vardı. Ancak çok kısıtlı hizmet verebilmekte, kanser teşhisi konulan hastalar TIP Fakültesi Hastanesine sevk ediliyordu..
Şehir Hastanesinde Kemoterapi Merkezinde 32 yatak ile ayda 500 seans hizmet verilmekte...
* * *
Eskişehir hastane yönünden şanslı bir il. Gerek Şehir Hastanesi gerek Yunus Emre Devlet Hastanesi gerekse ESOGÜ TIP Fakültesi Hastaneleri sayesinde hemen hemen tüm hastalar rahatlıkla hem ayakta hem yatarak tedavi görebiliyor...
Sağlık hizmetleri son derece kutsal ve özveri isteyen bir hizmettir... Bu nedenle büyükten küçüğe emeği geçen hemen herkesi içtenlikle kutluyor, şahsım adına teşekkür ediyorum…
* * *