12 Haziran 2011 seçimlerinde AKP merkez dışındaki 12 ilçede toplam 40 bin 878 oy aldı. CHP ise 21 bin 426 oyda kaldı.

FARK 8102'YE DÜŞTÜ
AKP CHP'ye 19 bin 452 oy farkı yaptı. 30 Mart Yerel seçimlerinde AKP merkez dışındaki 12 ilçede toplam 32 bin 838 oy aldı. CHP ise 24 bin 736 oy topladı. Aradaki oy farkı 19 bin 452'den 8102'ye düştü. Makasın bu kadar daralmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in büyük payı var. 7 Haziran seçimlerinde Büyükerşen aday değil. CHP'ye oy vermeyen binlerce insan, Yılmaz Hoca için Altı Ok'a tercih mührünü basıyor.

BAŞKANLAR
SAHAYA İNMELİ
CHP Eskişehir Milletvekili adayları Eskişehir'de birinci parti olmak istiyorsa, ilçeleri ihmal etmemeli. Köy köy ilçeleri gezip, halkın gönlüne girmeli. 8102'ye düşen makasın, AKP lehine tekrar büyümesi halinde, CHP'nin Eskişehir'de birinci parti olması zora girer. Eskişehir'de birinci olan parti üç milletvekili çıkaracak. AKP ve CHP birinci parti olabilmek için kıyasıya mücadele edecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ta çok çalışmalılar. Aynı şekilde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'da çok çalışmalı. Özellikle Büyükerşen, Ataç ve Kurt ilçelerde sahaya inmezse, CHP adaylarının işi zor olur.

İKİSİNİN SEÇİMİ
CHP'nin üçüncü sıra milletvekili adayı Cemal Okan Yüksel bence kent merkezi ziyaretlerini diğer adaylara bırakıp, seçim çalışmalarının büyük çoğunluğunu ilçelerde yapmalı. AKP Adayı Emine Nur Günay'da ilçeleri ihmal etmemeli. Çünkü bu seçim ikisinin seçimi olacak. AKP ve CHP'nin ikişer milletvekili garanti gözüküyor. MHP'nin de bir milletvekili garanti. Herkes Eskişehir'in altıncı milletvekili kimin olacağını merak ediyor. 'Cemal Okan Yüksel mi, yoksa Emine Nur Günay mı?' Bunu 7 Haziran gecesi öğreneceğiz…

*******

ATAK ESKİ GÖREVİNE DÖNDÜ
MALİ SEKRETER EMEKLİ OLDU

2007- 2015 yılları arasında Türk Harb-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanlığı yapan Yüksek Makine Mühendisi Hasan Atak, son yapılan Genel Kurulda iki oy farkıyla seçimi kaybetmişti. Atak 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'ndaki eski görevine döndü. Atak ile birlikte aynı yönetimde Mali Sekreterlik yapan Abdullah Baş ise emekli oldu. Hasan Atak 12 Kasım 2011 tarihinde Harb- İş Genel Başkanlığına aday olmuş ve seçimi kaybetmişti. Harb-İş Genel Başkanı Bayram Bozal ve Genel Merkez yöneticileri Atak'ın bu adaylığını içlerine sindiremedi. 'Tekrar aday olur, bizi koltuğumuzdan eder' diye Atak ile uğraşmaya başladı. Önce disipline verdiler. Sonra üç ay geçici süreyle ihraç ettiler. Yapılan bu baskılar sonuç verdi. Hasan Atak 14 Mart'ta yapılan kongreyi iki oy farkla kaybederek, başkanlığı bırakmak zorunda kaldı. Sendikal birikimi ve mücadeleci kişiliğiyle öne çıkan Atak kolay kolay pes etmez. Yapılacak ilk seçimde Genel Merkezden 2 oy farklı yenilginin rövanşını almaya çalışır.

****

NOSTALJİ

GENEL BAŞKANLIK İÇİN ANKARA BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BIRAKTI

Yıl 1994. 21 yıl önce Ankara İller Bankası Bölge Müdürlüğü Misafirhanesi'nde SHP'nin Parti Eğitim semineri yapılıyor. Program sonunda yemek yeniliyor. Bugünün CHP Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, 33 yaşında genç partili olarak bu eğitime katılmıştı. Şanlı yemekte SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, eşi Neşe Karayalçın, SHP Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Işıklar ile aynı masada oturuyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını bırakıp SHP Genel Başkanı olan Karayalçın SHP-CHP birleşmesinden sonra Genel Başkanlık Koltuğunu Deniz Baykal'a kaptırdı. Karayalçın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını bırakmasaydı, Melih Gökçek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olamazdı…

*****

FOTO ŞAKA

AKP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Yetkin Tetik: Nabi Bey ilk üç sırayı gördükten sonra 'biz niye temayüle ve mülakata girdik?' diye kendi kendime soruyorum.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Yetkinciğim, bana ve Salih'e sorma da, kendi kendine sormaya devam et.