31 Mart yerel seçimlerinde istediği sonucu alamayan AK Parti'de değişimin tabandan tavana doğru ilerlemesi bekleniyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde birçok teşkilatın istifası istenecek. Hatta yerlerine getirilecek isimler için bile çalışmalar başladı…

Yerel seçimlerde beklediği sonucu alamayan AK Parti'de teşkilatlardan başlayan değişim süreci önümüzdeki günlerde hız kazanacak. Seçimden sonra Rize, Adıyaman ve Batman il yönetimi değişmişti. Bu sayının daha da artması bekleniyor. Kulislerde çok sayıda teşkilatın istifası dillendiriliyor...   

KONGRE 2025 YILI İÇERİSİNDE YAPILACAK

AK Parti yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile kongre takvimi ile ilgili alternatifli formüller hazırladı. Kongrenin 2025 yılı içinde yapılmasının daha doğru olacağı sonucuna varılmış, ancak bu süre içinde il ve ilçe başkanlarından başlayarak değişim sürecine start verilmesi kararlaştırılmıştı…

DEĞİŞİM TEŞKİLATLARDAN BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerden sonra katıldığı parti toplantılarında 'Bayrak değişimine' gidileceğini açıklamasına rağmen, şu ana kadar parti üst yönetimine ilişkin herhangi bir adım atmadı. Erdoğan'ın, parti üst yönetimi yerine, değişim sürecini teşkilatlardan başlatma görüşünde olduğu belirtiliyor…

TEŞKİLATLARIN CANLI TUTULMASI AMAÇLANIYOR

Bu kapsamda, bayramdan önce genel merkezin talimatı ile Rize, Adıyaman ve Batman il başkanları istifa etmişti. Önümüzdeki günlerde hız kazanacak olan değişim sürecinin teşkilatlardan başlanmasına parti içinde itiraz edenler de bulunuyor. Ancak, il ve ilçe bazında değerlendirmeleri tamamlama aşamasına gelen AK Parti yönetimi, değişimin tabandan tavana doğru ilerlemesinin teşkilatları canlı tutacağı görüşünde…

ERDOĞAN'IN SÖZÜ REHBER OLDU

Erdoğan'ın, "Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize de mazhar olamaz" şeklindeki açıklamasını hatırlatan AK Parti kurmayları, özellikle seçim kaybedilen illerde kapsamlı bir değişimin kapıda olduğunu kaydetti…

YENİ İSİMLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Kongreye kadar, teşkilatlardaki yenilenme sürecini tamamlamayı hedefleyen AK Parti yönetimi, istifa ettirilecek il ve ilçe başkanlarının yerlerine atanacak isimler için de detaylı bir çalışma yapıyor. Erdoğan'ın da teşkilatlara getirilecek yeni isimler hakkında 'güvendiği isimlerle ve fikrine önem verdiği yakın dostları' ile bizzat değerlendirme yaptığı ifade ediliyor.

İL BAŞKANI İLE İLÇE BAŞKANLARI BARIŞIK DEĞİL

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ile Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer ve Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın’ın araları epeydir açık…

İddialara göre İl Başkanı Albayrak, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlarının görevden alınması için genel merkeze talepte bulunmuş…

AK Parti Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanları ise geçmişte birçok il başkanı ile çalıştıklarını, alınan kararların büyük çoğunluğunun birlikte görüş alışverişi yapılarak alındığını belirterek, İl Başkanı Albayrak’ın kendileriyle görüşmeden bazı kararlar aldığını, özellikle de Kurban Bayramı bayramlaşma töreninin bayram öncesi yapılması ve Tayyip Erdoğan Millet Bahçesine alınma kararından WhatsApp grubundan bilgi sahibi olduklarını söylediler…

Aldığım istihbarat doğru ise AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer ile Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın 31 Mart seçimlerinden hemen sonra 'görevden aflarını' istediler…

* * *

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimler öncesi görevden alınan Süleyman Reyhan’ın yerine atandı…

Eğer Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe başkanları ile uyumlu bir çalışma yapamayacaksa neden görevi kabul etti?

Veya atanmadan önce “Uyumlu çalışma yapabilmem için beni atarken Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlarını da değiştirin?” neden demedi?

Bu uyumsuzluk seçim sürecinde de yaşandı mı?

Merkezde üç belediye başkanlığı ile Beylikova, Çifteler, Sivrihisar ilçelerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak seçimlerin kaybedilmesinde il ve Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlarının uyumsuzlukları mı neden oldu?

Sorular böyle uzayıp gidiyor...

* * *

Elbette AK Parti Genel Merkezi bunun sorgulaması yapmıştır…

Kaybedilen seçimim faturası kesilecekse bu sadece Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlarına değil o zaman tüm teşkilata kesilmeli…

İl ve ilçe teşkilatları toptan görevden alınarak yeni isimler atanmalı…

Geçmiş dönemlerde İl Başkanlığı yapan ve herkesi kucaklayan, tüm teşkilatlarla uyum içerisinde çalışan, milletvekili aday adaylığı nedeniyle görevinden istifa eden Dündar Ünlü 2025 yılında yapılacak kongreye kadar il başkanı olarak atanmalı…

Bu süreç içerisinde geçmişte olduğu gibi partiye yeni bir soluk yeni bir heyecan getirebilir…

* * *

ONLARCA MİLYONLUK YATIRIM GÖZ GÖRE GÖRE ÇÜRÜYOR!

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde bulunan ve içerisinde 2 bin metre kum ve 2 bin metre çim pist ile geniş kapsamlı at hastanesi barındıran Türkiye Jokey Kulübü'ne (TJK) ait tesisler adete çürümeye terk edildi…

Mahmudiye'de yaklaşık 100 yıldır Hipodrom olarak kullanılan, Türkiye Jokey Kulübü'ne ait TJK Pansiyon Hara alanında 2 bin metre kum pist ve 2 bin metre çim pist bulunuyor. Tesislerin içerisinde 8 milyon liraya mal olmuş bir de at hastanesi bulunuyor…

Geçmişte düzenlenen yarışlarda birincilik elde eden atların yetiştiği yer olarak ününü duyuran hipodromun ve TJK'ya ait alanın Mahmudiye'deki at yetiştiricileri, idman merkezi olarak kullanıma açılmasını istiyor…

Hipodrom sadece aşım istasyonu ve hizmet binası olarak kullanılıyor. Milyon lira harcanarak inşa edilen at hastanesinin de diğer hipodromlarla aynı ölçü ve ebatlardaki kompleks neden atıl olarak bekletiliyor? Bırakın Mahmudiyelileri ülkemizdeki tüm at yetiştiricileri ve at sahipleri bu sorunun cevabını arıyor.

Hipodrom ve içerisindeki tesislerin faaliyete geçmesi  başta turizm olmak üzere birçok konuda bölgeye katkı sağlayacağı gün gibi aşikâr…

içine milYONLUK at hastanesi yapıldı

Türkiye'de devlete ait 3 arap atı işletmesi var. Birisi Eskişehir Mahmudiye'de Anadolu Tarım İşletmesi, birisi Karacabey'de, diğeri de Sultansuyu'nda. Türkiye'nin en büyük ve en iyi atlarının yetiştiği yer Mahmudiye Tarım İşletmesi…

Mahmudiye’de yaklaşık 100 yıldır hipodrom olarak kullanılan, Türkiye Jokey Kulübü’ne (TJK) ait Mahmudiye TJK Pansiyon Hara alanında 2 bin metre kum pist ve 2 bin metre çim pist bulunuyor. Bahse konu TJK’ye ait kompleksin içerisinde 8 milyon liraya mal olmuş bir de at hastanesi inşa edildi…

Eski Maliye Bakanı rahmetli Kemal Unakıtan döneminde Mahmudiye İdman Merkezi sahasının içine kum ve çim pistinin yanına doğal çim pisti yapıldı. Yapılırken burası idman merkezi ve yarışa açık bir yer olacak dendi…

NEDEN AÇILMIYOR, ENGEL OLAN MI VAR?

Geçmiş yıllarda düzenlenen yarışlarda birincilikler elde eden atların yetiştiği yer olarak ününü duyuran Mahmudiye’deki at yetiştiricileri, TJK’ye ait alanın idman merkezi olarak kullanıma açılmasını istiyorlar….

Alan şu an sadece aşım istasyonu ve hizmet binası olarak kullanılıyor. Milyon lira harcanarak inşa edilen at hastanesinin de diğer hipodromlarla aynı ölçü ve ebatlarda…

Türkiye’nin en iyi atlarının yetiştiği yer Mahmudiye. Rahmetli Kemal Unakıtan döneminde Mahmudiye İdman Merkezi adı altında atalarımızdan kalan sahanın içine doğal çim pistin yanında doğal çim pisti yapıldı…

Yapılırken burası idman merkezi ve yarışa açık bir yer olacak dendi…

Hipodromun içine 7-8 milyarlık bir at hastanesi yapıldı. Hastanenin içine tedavi olsun diye bir at bile girmedi. Atıl halde. Çöpe atılmış bir şekilde duruyor…

Türkiye Jokey Kulübü’nün içindeki 2 bin metre doğal çim, 2 bin metre kum pist atıl bir şekilde bekliyor. Yıllardır içine kimse ayak basmadığı için de viraneye dönüyor... 'Burası kum pist mi, çim pist mi' denilecek vaziyette. Otlar insan boyunda, birbirine karışmış durumda. Bin küsur dekar yerin bakımı yok. Bakımsızlıktan göz göre göre çürüyor…

'Burası kum pist mi yoksa ot pist mi' denilecek vaziyette.

Neden açılmıyor?...

Engelleyenler mi var?

Bu konuda at yetiştiricilerini bilgilendirecek net açıklamalar da yapılmadı…

FAALİYETE GEÇERSE MAHMUDİYE’YE

CİDDİ EKONOMİK KATKI SAĞLAR

İdman merkezinde tayların ilk kırılması ve ilk yarışa hazırlık süreci gerçekleşiyor.          4-5 aylık bir süreç oluyor. Bu aşamaları Mahmudiye’de yapıp giderlerse hem at yetiştiricilerine hem de ilçeye çok ciddi ekonomik katkısı olur… Çünkü hipodroma gittiğinde maliyetler belli…

İdman Merkezi açılması halinde buradan yıllık olarak 600 civarında tay çıkışı oluyor. Bunların en azından yarısının idman görerek gitmesi sahada her sezon 300 tane ahırın daha az işgal edilmesi demek olacak. Zaten genel olarak bir ahır problemi var. Çünkü at sayısına göre yeterli ahır sayısı bir türlü denk gelmiyor...

HİÇ OLMAZSA YARIŞA GİRECEK

ATLARIN İDMAN MERKEZİ OLSUN

Geçmiş yıllarda Eskişehirli at yetiştiriciliği yapan Erdinç Düzarat, bu tesislerin açılması için çok büyük mücadeleler verdi. Çalmadık kapı, dilekçe vermedik makam bırakmadı...

Türkiye Jokey Kulübü'ne tesislerin at yetiştiricilerine açılmasını, her yıl yapılan at yarışlarının iki-üçünün Eskişehir'e kaydırılmasını talep etti…

Ancak her çaldığı kapıdan, dilekçeler verdiği makamlardan ses seda çıkmadı. Herkes milyon değerlik tesislerin çürümesine adeta göz yumdu

JOKEY KULÜBÜ KULLANMAYACAKSA DEVRETSİN

Türkiye Jokey Kulübü, milyonlarca değere sahip Mahmudiye İdman Merkezi'ni madem kullanmayacaksa ki yıllardır kullanılmıyor. Ya Anadolu Tarım İşletmesi'ne ya da Mahmudiye Belediyesi'ne devretsin…

Belediye bu tesislerin bakımı yaptıktan sonra at yetiştiricilerin hizmetine açarak hem gelir elde etmiş olur hem de ilçeye hareket ve canlılık gelmiş olur…

Daha da önemlisi hiç olmazsa milyar lira değerindeki tesisler göz göre göre çürümekten kurtulur.

At yetiştiricileri de yaşadıkları ahır probleminden kurtulmuş olurlar…

Bunun için özellikle ve öncelikle AK Parti Eskişehir Milletvekilleri devreye girmeli…

Çünkü CHP Eskişehir milletvekillerinin yıllardır yaptıkları mücadele sonuç getirmedi…

* * *