Doğanın bahşettiği mucizeler içinde müstesna bir yere sahip olan kuşburnu, Anadolu’nun pek çok yerinde kendiliğinden yetişen, soğuğa dayanıklı, bir bitkinin meyveleridir.
Sürdürülebilir bir dünya açısından, tüketilen besinler kadar bunların çöpe giden atıklarından yararlanmanın da büyük önemi vardır.
Türk mutfağının sağlıklı ve dengeli beslenmeyi sağlayan kaynakları arasında olan, ikram sofralarının tercihlerinde de ön sıralarda yer alan zeytinyağlı biber dolma, sevilerek tüketilen bir yemektir.
Sofralarımızın adeta rengini, ahengini, sunumunu tamamlayan salatalar, besin değeri ve lezzetleri ile ayrı bir önem taşımaktadır.
Yemeklerden önce, yemekle birlikte veya sonrasında tüketilebilen ferahlatıcı, tok tutucu, sindirimi kolaylaştırıcı olan ayran, misafir ağırlama ve sohbet için bir araya gelindiğinde de ikram edildiğin...
Çayda bulunan potasyum ve magnezyuma ilave olarak meyvelerde de bolca bulunan bu mineraller kan basıncının ve şekerin dengelenmesi ve kemik sağlığı konularında vücuda katkılar sağlamaktadır.
Besin değeri yüksek, sağlık bakımından çok değerli bir meyve olan portakal aynı zamanda kabuğu, çiçekleri ve yapraklarından parfümeride koku verici olarak kullanılan uçucu yağların da elde edildiği b...
Türk mutfağında hamur tatlıları, bölgesine göre farklı ürünler kullanılarak çeşitlenmekte ve bayramlarda, ikramlarda, yemek aralarında, menülerde, misafir ziyaretlerinde öne çıkmaktadır.
Ülkemizde gerek tavuk, gerek tavuk sakatatı diye adlandırdığımız, tavuğun karın boşluğunda yer alan iç organların tüketimi gittikçe artmaktadır.
Kırmızı mercimek, dengeli ve sağlıklı beslenme için önde gelen gıda maddelerinden birisidir.
Bu bağlantı sizi https://www.sonhaber.com.tr dışındaki bir siteye yönlendiriyor.