Prof. Dr. Gülcan Kınacı

Prof. Dr. Gülcan Kınacı

Tüm Makaleleri

BİR DOĞA MUCİZESİ: KUŞBURNU

Doğanın bahşettiği mucizeler içinde müstesna bir yere sahip olan kuşburnu, Anadolu’nun pek çok yerinde kendiliğinden yetişen, soğuğa dayanıklı, bir bitkinin meyveleridir.

KARPUZ KABUĞUNU ÇÖPE ATMA, REÇEL YAP

Sürdürülebilir bir dünya açısından, tüketilen besinler kadar bunların çöpe giden atıklarından yararlanmanın da büyük önemi vardır.

BİR DENGELİ BESLENME KAYNAĞI: ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA

Türk mutfağının sağlıklı ve dengeli beslenmeyi sağlayan kaynakları arasında olan, ikram sofralarının tercihlerinde de ön sıralarda yer alan zeytinyağlı biber dolma, sevilerek tüketilen bir yemektir.

LEZZET, SAĞLIK VE GÖZ ZEVKİ VEREN SALATALAR

Sofralarımızın adeta rengini, ahengini, sunumunu tamamlayan salatalar, besin değeri ve lezzetleri ile ayrı bir önem taşımaktadır.

GELENEKSEL İÇECEĞİMİZ AYRAN

Yemeklerden önce, yemekle birlikte veya sonrasında tüketilebilen ferahlatıcı, tok tutucu, sindirimi kolaylaştırıcı olan ayran, misafir ağırlama ve sohbet için bir araya gelindiğinde de ikram edildiğin...

SICAĞINDAN DAHA FAYDALI SOĞUK ÇAY

Çayda bulunan potasyum ve magnezyuma ilave olarak meyvelerde de bolca bulunan bu mineraller kan basıncının ve şekerin dengelenmesi ve kemik sağlığı konularında vücuda katkılar sağlamaktadır.

BİR SAĞLIK TOPU: PORTAKAL

Besin değeri yüksek, sağlık bakımından çok değerli bir meyve olan portakal aynı zamanda  kabuğu, çiçekleri ve yapraklarından parfümeride koku verici olarak kullanılan uçucu yağların da elde edildiği b...

YAPIMI KOLAY, ÇEŞNİSİ ÇOK, LEZZETİ YÜKSEK HAMUR TATLISI: REVANİ

Türk mutfağında hamur tatlıları, bölgesine göre farklı ürünler kullanılarak çeşitlenmekte ve bayramlarda, ikramlarda, yemek aralarında, menülerde, misafir ziyaretlerinde öne çıkmaktadır.

UCUZ ve DEĞERLİ PROTEİN KAYNAĞI: TAVUK CİĞERİ

Ülkemizde gerek tavuk, gerek tavuk sakatatı diye adlandırdığımız, tavuğun karın boşluğunda yer alan iç organların tüketimi gittikçe artmaktadır.

HER YAŞTA FAYDALI KIRMIZI MERCİMEK

Kırmızı mercimek, dengeli ve sağlıklı beslenme için önde gelen gıda maddelerinden birisidir.