Sevgili okurlar, Dün akşam TV’lerde haberleri izlerken, halkın içinde yaşayan bir insan olarak bir hayli üzüldüğümü ifade etmek isterim. Devletin bakanı temmuz ayında hem asgari ücrete hem de emekliye refah payı ve herhangi bir artış olmayacak diye kamuoyuna açıkladı.

Öncelikle devletin kendi açıkladığı enflasyon tamamen yanlış bunu anlatmaya dahi gerek yok, emekliye sadece o farkı verip 6 ay daha süründürmeye devam edecekler. 17 bin lira ile ev geçindirip adeta boğulan vatandaşa yıl sonuna kadar bu sefaleti çekmesine sebep olacaklar.

Demek ki vicdan ve merhametin bittiği nokta bu işte. Ben görev gereği bayağı bir zamandır Ankara’da yaşıyorum. Yanımda asgari ücretle çalışan bir hayli insan var. İnanın bazen 5 km’lik yolu bu yaz günü yaya gelip gitmeye çalışan insanlar var. Hiç mi Allah korkusu yok bunlarda evlerinde çoluk çocuk besliyorlar. Bunu iki bölümde değerlendirelim. Birincisi dini yönden, (AÇLIK SOFULUĞU BOZAR) bu atasözü ikincisi ise Avrupalı bir bilim insanının sözü (KAPİTALİST DÜZENDE İSE) para varsa zenginler paylaşır borç varsa vatandaşlar, fakirler öder.

İşte sözde demokrasi ile idare edilen bir ülkeyiz ama borç ödemeye, açık kapatmaya gelince hep fakirlere yükleniyorlar. Ey Allah’ım bu nasıl bir idare şekli aklımıza mukayyet olalım. Cumhurbaşkanı yardımcısı TV’lerde açıklama yapıyor. Diyor ki Türkiye’de kişi başı aylık gelir 116 bin lira ölen eşten kalan BAĞ-KUR emeklisi 7 bin lira alıyor kime nasıl inanalım.

Tek çare yarabbi bu asil ve necip millete sen imdat eyle, sabırlar ihsan eyle, yaşama gücü ver rahmetini esirgeme bizden. Enflasyon resmi rakam 100/70 köylüye verdiği zam arpa ve buğdayda 100/14 bu nasıl hesaptır hiçbir uzman bu işin içinden çıkamaz. Veli hasıl işimiz Allah’a kaldı Rabbim yardım etsin.