Sevgili okurlar Yüce yaradanın 99 isminden birisi de ‘ADİL’dir. Yani Allah Teala hiçbir kimseye zulmetmez, her yarattığının adil şekilde onların yaptığı harekete göre yargılayan bir varlıktır.

Şimdi dünya yüzünde onun vekili olan hükmetme yetkisine sahip olan kişiler de hiçbir ayırım yapmadan Allah’ın bu sıfatını yine onun adına kullanmalıdır. Eğer Allah korkusu varsa.

Burada siz okuyucularımızla bir konuyu paylaşmak istedim. Mesela 4 yıl milletvekilliği yapan bir Türk vatandaşı, şu anda yanlış bilmiyorsam 120 bin lira civarında emekli maaşı alıyor, bunun yanında 38 sene pirim ödemiş diğer bir vatandaş da 10 bin lira civarında emekli maaşı alıyor. Aradaki fark 12 kat. Bu emekli vekil 40 sene pirim ödemiş vatandaşın 10/1 kadar pirim ödemiş. Bunu dünyanın en büyük hesap uzmanını getirseniz hiçbir kalıba koyamaz.

Bunu bir vatandaşın Laz lehçesiyle anlattığı şu hikaye ile ne kadarda bağdaşıyor, işte hikaye:

Karadeniz’den İstanbul’a giden bir karadenizli vapurdan inince karnı acıkmış bir dönercinin önünde durmuş. Dönercide yazılan yazı şu ‘Dönerimiz 100/50 dana 100/50 bıldırcından yapılmıştır.’ Bir müddet vitrini inceleyen Karadenizli içeri girip ‘ula hemşerum ha bıldırcın eti neresidür bir pakayum?’ O zaman dönerci ‘Hemşerim ben bu dönere bir dana kestim bir tane de bıldırcın kesip ikisini karıştırdım işte dönerimde budur’, dana 100 kilo bıldırcın 100 gram…

Sayın Cumhurbaşkanımız Bakanlar Kurulu toplantısı sonundaki konuşmasında ‘Emeklilere bayram ikramiyesini 100/50 artırdık ve 10-14 Haziran’da ödeyeceğiz’. Yani bin lira artırdık diyemiyor 100/50 deyip dönercinin bıldırcınla danayı bir tuttuğu gibi aynısını vatandaşlara uyguladı. Bin lira diyemedi, yüzde 50 deyip geçiştirdi. Demek ki onun da vicdanı rahat etmemiş ki yüzde 50 deyip dana ile bıldırcını bir tuttu.

İşte bu hikayeyi sizinle paylaşayım istedim ama dünya fani, ahiret ise sonsuzdur ve hesap kitap orada. Adam kayırarak değil de gerçek adaletten olacaktır. Birisi 4 yılda 120 bin, birisi 38 yılda 10 bin gerçek adalet bu demek ki!!!!!!!