Sevgili okurlar, İslam dini insanların hayatını temiz ve kolay kılmak için gönderilen son ve mükemmel bir dindir ancak bu dini istismar ederek, bundan kazanç sağlayan birçok kesim ve kişi hali hazırda ortalıkta dolaşmaktadır.


Özellikle İslami kesimde temiz ve cahil insanları kandırarak onlardan çıkar sağlayan birçok sahte şeyhe rastlamak mümkündür.

Bir arkadaşın ısrarıyla bir akşam bir yerde toplayacağız diye ben sadece olanı izlemek üzere o toplantıya katılayım dedim ve inanın bu kadar tecrübeme rağmen benim bile ağzım açık kaldı. Şeyhim diye saçı sakalı uzatmış bir kişi önce namaz kılalım sonra sohbete başlarız dedi ve imam olarak namaz kaldırmak için öne geçti.

Ben 9 yaşında iken hafız olan biriyim ve Türkiye’nin en değerli Kur’an hocalarından ders aldım ve diyanetin üniversitesi olan haseki eğitim merkezinde Kur’an dersinden talim gördüm, bu şeyh efendi namazda bir Fatiha dahi okumaktan aciz zaten o zaman anladım bunda bir keramet yok diye ama asıl mesele o konuşmaya başlayınca anlaşıldı. Kur’an’a uymayan o kadar hilesi ve yanlışı vardı ki…

Allah’ım bir an önce şuradan nasıl çıkacağım diye dua etmeye başladım. Sohbetten sonra oraya kapalı bir kutu koymuşlar herkes para atmaya çalışıyordu. O şeyh efendi de işte ahirette sizi sorgusuz sualsiz cennete götürecek amel budur diye onların temiz ve manevi duygularını hile ile sömürmeye devam ediyordu.

Tabi ki gelenlerin içinde zengin olmuş ama dini anlamda eğitim almamış birçok insan vardı. O sohbette İslam dininde olmayan birçok konuyu sanki İslam’da varmış gibi anlattı, hatta bana bağlı kalırsanız yarın ahirette cennetin kapısında bekleyip bana tabi olanları alıp cennete koyacağım diye haşa küfre varan bir deyişle belki de küfre giriyordu zira, Bakara Suresi’nde Allah Teala, Allah’ın izni olmadan yüce peygamberimize bile bu izin veriliyordu, işte hile ile üç-beş kuruş dünya menfaati için bu şeyh efendi bunları yapıyordu.

Hilenin sonu cehennemdir. Bunu birisinin ona anlatması lazım ama onca gelenlerden bir tek kişi bile bunu söylemeye cesaret edemiyor. Allah sonumuzu hayretsin inşallah.