Cumartesi sürprizi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne akşamüstü yaptığı ani ziyaretiydi.

Eskişehir ve Ankara arasında İstanbul’dan gelen soğuk rüzgarların estiği söylentisini de aldı götürdü bu gizli başlayan ‘hızlı’ duyulan görüşme.

Ziyaretin çıkış noktasından başlayalım; Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e Cuma günü bir röportaj vermişti Büyükerşen. “Belediye başkanı taş taşımaz, asfalt dökmez. Proje üretir, ekip kurar ofisinden şehri yönetir” demişti. “Eskişehirliler son bir kez daha aday ol diyor” diyerek “Yapılanlara üzülmüyorum, kırılıyorum” sözlerini de eklemiş, duygu ve düşüncelerini ilk kez paylaşmıştı.

İşte bu açıklamalar Ankara’da epey yankı yapmış. Biraz da ortalık karıştırmış ki Özgür Özel Eskişehir’e teşrif etmiş!

*

Genel Başkan’ın Hoca’yı ziyaretine CHP İl Başkanı Talat Yalaz da katıldı. Belediye başkanları ve vekiller yok! Yalaz elinde bir dosya ile çıkıyor ziyaretten. Buraya dikkat! Hızlı ve habersiz ziyarete araştırmalarla gidilmiş. Demek ki herkes için habersiz değil!

Apar topar yapılan bu ziyaretin nedenini tahmin edemeyen yoktur. Yerel seçim elbette… Yukarıda bahsettiğim ‘dosya’da CHP’nin başarısı için gerekli anekdotların analizleri bulunuyor.

İlçelerde durum ne, kimler aday olmalı, meclis üyeleri, meclis dağılımında zafere nasıl gidilir, ilçe başkanlıklarında hazırlıklar nasıl gibi birçok başlıkta yapılan araştırmaların sonuçları tartışılıyor…

Lafın özeti; Eskişehir’deki yerel seçim stratejisini belirlemek için Hoca’ya danışmış Özgür Özel!

‘Aday mısınız?’ diye kesinlikle (!) sormamış, sorma ihtiyacı duymamış diyelim, daha doğru olur… Nahoş tartışmalardan sonra hoş bir jest! Özgür Özel’i yeni bir başlangıcın arifesinde Eskişehir’de yeniden kararlı görmek güzel…

*

Neyi sormuş peki Özgür Özel? Hoca’nın seçim deneyimlerini. Kazanma kurallarını, iktidar yollarını… Eskişehir olarak hep birlikte bir kez daha gördük ki, Hoca bağımsız! Tartışmasız bağımsız ve partiler üstü!

Tüm olup bitenlerden sonra yola kazanmak için çıkan CHP’nin ne kazanmaktan ne de kazanandan vazgeçeceğini düşünmek kuruntudur. Vazgeçişlerin diyalogla, ziyaretle, anket ve analizlerle olmadığını da biliyoruz…

Biz yine aynı manzaraya şahit olduk aslında. Eskişehir’den çok genel başkan geldi geçti ama kimse vazgeçemedi!

Hocayla birlikte hoca için yapılan görüşmeden yine Eskişehir’in zaferi çıkacak!