Prof. Dr. Engin Kınacı

Prof. Dr. Engin Kınacı

Tüm Makaleleri

NİHAYET

Tarımda bitkisel üretimin planlanması amacına yönelik olarak, 13 ürün ve yem bitkileri ürün grubu belirlenmiş ve ilan edilen havzalar için bildirilen ürün deseni esas alınarak, kuru ve sulu tarımda uy...

ALTI YIL KALDI

Dünya'da büyük bir krize dönüşen iklim değişikliklerinin sonuçları konusunda, özellikle iki binli yılların başından buyana yapılan öngörüler, uyarılar ve bilgilendirmelerde bulunan çeşitli kaynaklar,...

SU GEZEGEN ARAŞTIRMALARINDA İLK BAKILANLARDANDIR

Okyanuslar, denizler, doğal ve baraj gölleri, göletler, sulak alanlar, akarsular, çıplak toprak yüzeyleri ve terleyen canlılardan buharlaşan su, atmosferin ilk tabakası olan Troposferde birikerek bulu...

İKLİM KUŞAKLARI YER Mİ DEĞİŞTİRDİ

İnsan, bitki, hayvan başta olmak üzere bütün biyolojik yaşamın olmazsa olmazı olan "su", iklim krizinden en çok etkilenen doğal kaynaklardan biridir.

BUĞDAYDA YÜKSEK REKOLTE TAHMİNİ SEVİNDİREMEDİ

Türkiye'nin 2024 yılı hasadından elde edeceği buğday rekoltesinin yüksek olacağı konusunda yapılan tahminler, buğdayı üretenlerden başlayarak gıda, yem ve sanayi ürünü olarak çeşitli şekillerde yararl...

FARE ve ZABRUS TEHLİKESİ HORTLADI

Orta Anadolu ve Batı Geçit Kuşağında yer alan bazı kışlık tahıl üretim alanlarında, kimi yerde sonbahardan itibaren görülmeye başlanan fare zararlarının, ulaştığı boyutların büyüklüğü çok endişe yarat...

TAHIL EKİLİ TARLALARDA GÖLLENMEYE DİKKAT

İklim krizi nedeniyle karşılaşmakta olduğumuz; ani gelip, şiddetli yağan ve aşırı miktarda su bırakan yağmurlar sonucu ekili tarlalarda oluşan göllenmeler, kış aylarında buharlaşma ile kısa sürede ort...

BİTKİYİ ÇEKERSEN GERİYE NE KALIR?

Bir ressam, belki bir düşünür tarafından söylenmiş olan “Dünya'dan renkleri çekersen geriye ne kalır?” İfadesini okuduğumda bir an ürperdiğimi hissettim.