Üzerimizdeki genel seçim rehavetini atarak yerel seçim sürecini başlattık desek yalan olmaz!
CHP'de Yılmaz Büyükerşen'in, AK Parti'de Ahmet Sivri ve Dündar Ünlü'nün 'aday olacağım' açıklamaları değil de Nebi Hatipoğlu'nun ani çıkışı gündemimizi hareketlendirdi. Yılmaz Hoca da altta kalmadı uzun uzun cevap verdi tabi ki…
Aralarındaki gerilimi kentte hissetmeyen yoktur! Karşılıklı atışmalar bugün yarın bakarsınız unutulur; o yüzden polemiğe ara verelim.
İttifaklar, masalar sadece genel seçimde değil yerel seçimde de kuruluyor… İşte bugünün hesaplamaları bunlar!
Hangi partiler hangi belediyeler için adaylar üzerinden ortaklık anlaşması yapar şimdiden bunları konuşmaya gerek yok. Hepimizin kafasında ortalama 2-3 farklı ihtimal var, bunlardan biri de uygulanacak gibi görünüyor.
Ama asıl mesele kazanmak, kazandırmak! Çünkü son seçimde muhalefet büyük yara aldı ve birbirine küstü; iktidar ise kendine rağmen yeniden başarmayı deneyecek.
Gazetemizin Muhabiri Meltem Karakaş önceki gün yaptığı sokak röportajında halka 'CHP-İYİ Parti Eskişehir'de yerel seçimde ittifak yapmalı mı?' diye sordu.
Önceki yerel seçimi ve genel seçimi de örnek gösteren vatandaş genel olarak 'yapmalı' demiş…
Şaşırmadım desem yalan olur… Demek ki Eskişehir hareketli bir seçim süreci geçirmek istemiyor. Ama yerel seçim genel seçimden hareketli olur, bu da bir gerçek! O yüzden ılımlı rüzgarlar bu kentte esmeyebilir…
Hele hele yeni siyasetçilerimiz ve 'değişim' diyen muhalefetimiz varken!
Ancak, yeni siyasetçilerimiz ya pek bir hırçın ya da pek bir utangaç! Vatandaş Eskişehir'de ittifaka çoktan alıştı. Siyasetçilerin 'yapalım' ya da 'yapmayalım' demelerinin etkisi yok! İttifaklar modelinin mimarı zaten Eskişehir ve Yılmaz Hoca…
Yılmaz Hocanın büyük ittifakı kolay kolay yara almaz!