AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, geçtiğimiz günlerde ES TV’ye konuk olarak birçok konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Programa çıkmadan önce İl Yürütme Kurulu’nda ‘lehine’ gerçekleşen değişimle gündeme gelen Albayrak’ın önümüzdeki aralık ayında Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşmesi planlanan il kongresinde aday olması bekleniyor… Bu açıdan bakarsak yerini sağlama alma adımı olarak değerlendirebiliriz bu revizyonu.

*

Konuşmalarına ‘CHP oyunu artırmadı, biz seçmeni sandığa götüremedik’ özeleştirisiyle başladı Albayrak… Bu doğrusal düzlemdeki kabulleniş ve reddedişin ‘gerçek’ uyumu elbette tartışılır ama sonuç aşikar!

O yüzden aklımızda kalan bu sözü AK Parti’nin ikinci parti olduğu ‘ilk seçim ızdırabının kabullenişi’ diyerek geçiyorum… Zaten sonuçların ardından ‘uyum’ sürecine başlayan AK Parti’de hissedilen değişim itirazlarla açıklanabilecek boyutta değil…

*

Eskişehir OSB - Gemlik Demiryolu Bağlantısı…

URAYSİM…

Ve belediyelere yönelik eleştirilerinin yanında ‘can yakıcı’ söylemleri de oldu Gürhan Albayrak’ın!

Konu tabii ki TOKİ…

*

Eskişehir’de 3 bin 109 konutun ekim veya kasım aylarında teslim edeceğinin müjdesini verirken gözü kulağı bu yatırımda olan vatandaşı üzecek açıklamaları unutulmayacaktır.

Seçimden önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin AK Parti Eskişehir İl Binasında “‘TOKİ mağdurları’nın muhalefetin tahrikleriyle ortalığı karıştırdığı” söyleminden aylar sonra İl Başkanının da benzer açıklamaları sürdürmesi iktidara yakışmıyor!

İstanbul’da yüzde 1’e indirilen ve Eskişehir’de yüzde 10 olan KDV oranına yönelik ruhsatla ilgili ‘devletin 10’uncu ayda KDV oranı artacak’ uyarısında bulunduğunu açıklayan Albayrak, sonrasında maalesef daha kırıcı şekilde devam ediyor…

Kati bir uslupla “TOKİ mağduru diye bir şey yok. Bırak o zaman evi alma…” diyen Albayrak’a dar gelirli kesimin barınma ve geçim sorununu bir kez daha hatırlatmak gerek. Çünkü bazen siyasetçilerimiz maalesef ki yaşamadıkları durumu ‘manipülatif söylem’ diye geçiştirerek seçmenini de yurttaşını da yok saymaktan çekinmiyor.

*

Buradan anlıyoruz ki TOKİ Eskişehir’de kolay kolay yüz güldürmeyecek. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşın devlete güvenini sorgulatıp piyasaya mahkum edecek…

Evlerin değerini, alıp başını giden kiraların uçuşunu görmezden gelen iktidar mensuplarının yatırım olarak baktığı konut krizine dar gelirli bir vatandaş gözüyle de bakılmasını tavsiye ederim!

Yoksa sadece üye istifalarını veya yeni kayıtları saymakla hiçbir parti ne seçimle ne yönetmekle ‘adaleti’ ve ‘kalkınmayı’ sağlayamaz.