Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, kent içi ulaşımda gece seferlerini sosyal medyadan duyurdu.

Seçim vaatleri arasında bulunan ulaşım saatlerinin artırılmasını özellikle gençler bekliyordu. Yeni hizmete de en çok gençler sevindi!

Anlaması zor da olsa yapılan hizmeti eleştirenler de vardı. Her eleştirinin bir kılıfı var… Buna çok alışkınız: Gece hayatı!

Gençlerimizin düştüğü en büyük tuzak, geleceğimizin en karanlık tehlikesi, yerel yönetimlerin hizmetlerinin en büyük kıskacı gece hayatı!

*

AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Ali Demirel, yol ve ulaşımda ülkede çığır açan partisinin yaptığı hizmeti kent içinde CHP’li bir belediye geliştirince eleştirme ihtiyacı duymuş…

Sosyal medyadan duyuruyu alıntılayarak yorumunu paylaşmış…

“Bu yapılan gençlerimizi GECE HAYATINA teşvik etmektir. Ailelerin emaneti gençlerin hayatını karartacak belki birçok genci içki, uyuşturucu ve fuhuşa itecek bu karardan dönülmelidir. Sorumlu bir vatandaş ve bir baba olarak bu konuya sessiz kalmak mümkün değildir..!”

Bu ilk yorumu… Sonra bazı kelimeleri silme ihtiyacı duyuyor ve alttakini paylaşıyor:

“Bu yapılan gençlerimizi GECE HAYATINA teşvik etmektir. Ailelerin emaneti gençlerin hayatını karartacak belki bu karardan dönülmelidir. Sorumlu bir vatandaş ve bir baba olarak bu konuya sessiz kalmak mümkün değil…!”

AK Partili unvanlarının yanına vatandaş ve baba sıfatlarını eklemeyi her iki twitinde de ihmal etmeyen Ali Demirel haklılık payını güçlendirirken içki, uyuşturucu ve fuhuş kelimelerini ‘zararlı’ bulup çıkarıyor…

Nereden baksan hem partiye hem şahsına zarar, ziyan!

Zaten bu yorumunda temelinde ne siyaset var ne de hizmet… Sorun zihniyet.

*

Kent içi ulaşımda güvenli şehri korumak, gece mesai yapan vatandaşa alternatif sunmak ve halka hakkı olan hizmeti daha kapsamlı vermek eleştiri konusu değildir. Çünkü hizmet siyasetten büyüktür! Kim yaparsa yapsın…

AK Partililerin yerel yönetimleri kaybederken seçim formülünde unuttuğu en önemli konu, hizmeti eleştirirken dogmatik muhafazakarlık yapmak. Vatandaş artık ötekileştirilmek, kötü görülmek veya düşmanlaştırılmak istemiyor.

*

Şehrimizin yüz akı gençlerimiz medeni bir ülkede yaşamanın bilinciyle ulaşım hizmetinin gece hayatına bağlanamayacağının farkında…

Ülkemizde maalesef uyuşturucu, fuhuş, alkol ve hatta yolsuzluk, yoksulluk, liyakatsizlik sorunları olduğu doğru! Ama hiçbirinin nedeni asla gençler olmadı, asla da olmayacak!